Sjuklingen själv.

Försovning, deprision och skit väder. Nu ligger min livsglöd på kyla kan jag lova!
Jag varken ville eller kunde kliva ur sängen imorse, och det bridrar med att jag får stressa upp mig vilket gör mig förbannad för jag och stress hänger inte i samma lina direkt..
Men iväg bar det och här sitter jag nu. Prodkutdemonstrationen avklarad och den gick bra! Vi fixade ihop en bra presentation och jag tror vi smörade in os rejält hos lärarna!

Nog talat om tråkig skola, för idag är det tisdag och det betyder 3 dagar kvar till efterlängtad hemresa med Ida.
Innan dess ska jag ha hunnit med
Städa och tvätta
Köpa present till lillaprinsessan som fyllt 6 år.
Packa, vilket betyder rensa ut garderoben på gamalt!
En fika med brudarna och ha kramkalas!

Jag sätter igång redan idag med packning och städning för det kommer ta dom dagarna att bli färdig!

Nu är rasten slut och det betyder inget mer bloggande för min del. ( Men vi hörs ikväll efter shopping och träning! )

Puss o Kram / Fiie

Mega dålig måndag.

Halsen gör ont, magen är uppsvälld och ögonen bara rinner. På det hela har jag ångest och är riktigt deprimerad.
Kan det blir mycket värre på en måndag?

Imorse stod en dejt med Dr. Gynekolog på schemat och efter det gick jag raka vägen hem och sov tills nu.
Så nu när jag är nyvaken och nyss ätit lite mat så tänker jag bara ligga här i soffan och bli frisk tills imorgon.
För imorgon har jag och Ida en produktdemonstration att göra och den måste verkligen bli bra!
Så det är bara att kurera mig och ligga här med alvedon och té.

Nedräkningen går fort nu, på fredag får jag åka hem. Jag längtar efter mina prinsessor nu så jag har verkligen ont i hjärtat.
Men det går fort, jag har en del att göra och ta igen i skolan innan jag åker. :)
Nu tänker jag diska undan lite och sen krypa ner under täcket och ringa till min sötaste Tina. ;)

Puss o Kram / Fiie

Mys söndag med Ida!

God kväll på er!
Nu sitte jag här med Ida, vi är mätta trötta och inte pepp på plugg precis. Så tur är att Wipeout börjar nu och att det snart är Van Veeteren, ( och ja, jag har en B&J i frysen ) Haha!

Förkyld är jag fortfarande, halsen är tjockare än någonsin och huvudet börjar värka värre än förr. Stackars lilla jag nu.
Men bästaste Ida håller mitt sken uppe och finns här om jag skulle få för mig att skära av både hals och skalle. Hihi.
Topplistan idag.. Men vad ska jag toppa? Det står liksom stilla i huvudet och jag har inte en aning om vad jag ska toppa. Hjälp mig?!!! 

Så.. jag återkommer väl om det ploppar upp något i hjärnan min. ;)

( Nu blev det väl kort och bra Frida? )

Puss o Kram / Fiie

Och så blev jag förkyld.

Det var väl så förbannat typisk. Igår kom halsonten, idag snuvan och ikväll åker jag väl på en febertopp och går under jorden. Fasiken också!
Men som det surviver jag är så låter jag ingenting hindra mig från att leva. Jag går upp ändå och tänker baske mig städa lägenheten ren från varenda liten bakterie och dammråtta! Sen ska jag äta en god middag med Ida när hon nu behagar komma till mig och på den hela ska jag njuta en Ben and Jerrys till Van Vateren ikväll! Sådeså!

Just nu vädras sängkläderna och jag ser reprisen av Let´s Dance. Vet ju redan att Magnus vann, vilket jag tycker är både coolt och orättvist. Jag ville ju att Laila skulle ta hem det egentligen. Men skit samma!

Jag vaknade lika glad idag btw som igår, och jag kan inte vara mer stolt över mig själv än jag är just nu. Jag tänker stå ut med allt som vill trycka ner mig, och varenda dag ska jag vara nöjd och glad, det har jag nu bestämt!

Nej, nu ropar telefonen på mig och någon vill visst prata med mig, Tjoho!
Puss o Kram / Fiie

Bara bra!

Åh, Hej på er!
Det var länge sedan jag vaknade så pigg och glad, så himla skönt! Det var mycket Emmas förtjänst som sov med mig. :)
Jag eskorterade damen till tåget och tog mig sen en rejäl behövd mathandling! Så nu njuts en god dagen efter frukost =)

Kvällen igår var ju helt fantastisk! Linda fick fina presenter och jag höll tal  :) Det blev dans, singstar och en och annan kyss.. haha! Vi var hemma innan 02.00 och det var helt perfekt! Jag orkar inte gå in på detaljer, men det var sjukt roligt och jag ser framemot min 19 års dag nu ;) Så boka in den 3 maj i kalendern för då blir det kalas kan jag lova! =)

Idag har jag faktiskt ingenting planerat.. och det känns skönt. Inget jobb, ingen utgång och bara lite plugg. Så jag ägnar nog dagen åt en bra bok, lite städning och en lång promenad i vårsolen! Mysigt!

Något mer smarrigt hade jag inte att bjuda på.
Så puss o kram!

/ Fiie

I am the one and only!

God kväll, hej och hallå.
Jag känner att jag varit riktigt usel på att uppdatera ( och då har det bara gått en dag sen sist ) men jag är inte speciellt pigg och glad i dessa dagar, så vi skyller på det!

Jag lever iaf, trots allt. Skolan sliter musten ur mig och jag pressas på alla möjliga ställen känns det som. Och jag vet inte egentligen varför det känns så, och det är väl så oftast. Att man känner sig värdelös utan anledning eller orsak.
Men som man säger, det är bara att bita i det sura äpplet och hålla leendet uppe!

Nedräkningen för hemresan har börjat 8 dagar kvar imorgon! Jag längtar så förbannat mycket så det gör lite ont.
Och jag kommer verkligen ha den absolut bästa semestern, det är jag säker på! Ska bli otroligt roligt att Ida följer med några dagar också, för det tror jag kan göra gott för båda två. :)
Men det är trots allt 1 vecka kvar dit.

Nu fokuserar vi på en riktigt rolig helg med en massa partaj och kalas! 18 års kalas på fredag och sedan utgång på lördag, mycket skönt. Dock kommer jag att (försöka) vara nykter för att säkra min kropp ifrån ångest eller andra mindre konsekvenser som alkohol ger mig. Så vi får se hur det hela blir när jag befinner mig där, jag är ju en riktig festar typ även nykter, så det blir nog perfekt ändå!

Nu stundas det roomservice, Grey´s Anatomy och lite kvällsfika! Sen ska jag banne mig somna innan tolvslaget ikväll, sådeså!

Vi hörs och ses!
Puss och Kärlek / Fiie

Ensam är stark!

Vilken jäkla helg, förbannade skit!
Ångesten har vällt över mig och jag har bara strosat runt som ett spöke i 2 dagar nu.
Jag trodde inte jag skulle behöva sjunka till den lägre delen av min livstrappa igen, men se där så hamnade jag i botten igen.
Jag hade så mycket planer och energi, men efter jobbet i lördags så bara försvann den energin och glädjen till något inte så positivt. Riktigt tråkigt när man ska behöva bli sängliggandes för att paniken och rädslan för något annat tar över.
Men målmedveten och stark som jag är så tar jag mig ur varenda liten kris, på mitt eget sätt. Ensam är stark, det är mitt motto!

Idag är det måndag och det står 4 timmars arbete och pluggande på mitt schema. Men innan dess har bästaste Ida lovat att komma hit och rasta mig i solen. :) Vilket uppskattas till max.
Så det är bara att leta fram kläder och försöka göra sig anständig för att ta en fika på stan. Ska jag kanske rota fram mina vårskor nu? Skönt att åka hem snart och rota i mammas skoparadis efter nya älsklingar ;) Haha.


Så jag önskar er riktigt härlig måndag i vårsolen!
Puss o Kram / Fiie

Topplistan 22/3 - 09

Jag missade totalt att det var söndag igår och att jag skulle ha en topplista, men jag gör ett undantag och lägger den idag istället! Jag toppar denna vecka mina bästa plugg tips! :)
Det svåraste med att att plugga är att verkligen börja med det hela, för sen när man väl är igång så flyter allt på så bra!
Så från början till sluta, nu delar jag med mig av mina bästa tips för att nå dom där höga betygen och bli lite stoltare över sig själv!
  • Schemalägg din plugg tid! Det låter kanske tråkigt och onödigt, men det är så förbannat smart och givande. Om du har ett schema som hänger där på kylskåpet så vet du vilka tider du ska sitta med skolböckerna och när du ska spendera tid med vänner och göra roligare saker!
  • Förberedelse är viktigt! När du ska plugga inför ett stort prov eller en hemtenta eller vad det än är så är det viktigt att du är förberedd med material och energi. Var utvilad och inte hungrig, se till att ha någon bra musik i bakgrunden ( men som inte stör! ). Och framförallt ha ett inför-provet papper så du vet vad du ska läsa på och vad som inte behöver läsas på.
  • Inte ditt bästa ämne? Prov på någonting som du inte alls tycker är intressant? Gör det då intressant och roligt!
    Se till att läs lite extra om ämnet och försök hitta något i det som du känner att du faktiskt vill veta mer om. Helheten på provet är inte ett måste om det inte är ditt bästa ämne, så därför kan du istället plugga på den delen du verkligen fastnat för.
  • Variation! Det är viktigt att variera sina metoder för att sedan hitta den som funkar för en själv. Utomhus, i sängen eller kanske på ett mysigt café med din bästis och en kaffe?!
  • Har du ett stort prov eller en hemtenta på 20 sidor? Dela upp det. Ta en del i taget. 2 kapitel om dagen. Spendera 1 timme åt 10 sidor så dom sedan sitter och du kan gå vidare, mycket effektivt! 
Alla vet ju hur tråkigt det verkligen kan vara att plugga för det finns ju så mycket annat man vill lägga den tiden på, men allt har sin tid och skolan är viktig om man vill komma någon vart nu för tiden, och det behöver inte alltid vara tråkigt och jobbigt att studera. Så med hjälp av denna lista hoppas jag nu kunna inspirera just Dig till att komma igång och vilja uppnå MVG på provet, för jävlar vad skönt det är att slappna av när det är gjort och man ser på betyget att det lönat sig!

Svaret på mina problem!

Igår när jag skrev om att jag ville ha en ny utmaning så kom jag fram till efteråt att det hängde ihop med den här biten av livet när jag inte orkar eller känner mig rastlös och deprimerad, vilket händer väldigt ofta tråkigt nog.
Jag tog mig en riktig funderare och kom tillsluta framtill att det hade att göra med hur tråkigt jag tycker mitt liv är och att min inställning är helt fel just nu till allting. Hur ska jag ändra på det, och var ifrån får jag den där energikicken som hjälper mig att hålla igång och kämpa mot mina mål?

När man som jag varit med om jävligt mycket och fått utstå den ena smärtan efter den andra och se på när livet rasar både för en själv och för dom jag älskar i min omgivning så är det inte lätt att alltid vara glad och uppskatta livet, eftersom man känner att " jag är inte värd att leva ett bra liv". Men det är ju egentligen tvärtom. Alla är ju värd ett bra och lycklig liv, och ofta så blir vardagen var man gör den till. Men det är bekräftat att depression och ångest och brist på livslust inte alltid är det lättaste att ta för givet och alltid gå runt med.

När jag var mindre, eller ja när jag fortfarande bodde hemma så hade jag ju alltid familjen runt omkring mig varenda dag, och trots att det var mycket bråk och ibland förjävla jobbigt att bo hemma så älskade jag varenda sekund av den trygghet och kärlek jag ändå alltid hade runt om mig. Men nu bor jag över 90 mil ifrån familjen och dom vänner som jag känt hela livet. Det kan ibland bli riktigt jobbigt att inte få träffa mina små systrar när jag vill, eller ta den där ridturen med mamma eller bara snacka skit och gamla minnen med kill kompisarna i bilen. Det är tur det finns telefoner, men det är ju ändå aldrig samma sak som att bo hemma. Lyckligtvis har jag turen att kunna åka hem emellan åt och verkligen njuta av lugnet och närheten, och därmed få ny energi att orka och vilja. Min mamma är den bästa när det kommer till att vara rak och ärlig och ge styrka. Jag beundrar hemma enormt för att hon orkar med det liv vi i våran familj lever och att hon trots alla motgångar lyckas få allt att gå runt och ihop så bra som det gör. Utan mamma hade ingen av oss syskon orkat kämpa och hålla ihop så bra som vi nu gör! Mamma har alltid varit två föräldrar i en för mig och jag älskar det, för jag hade inte velat ha något annat!

Men tillbaka till början, energi och livslust, glädje och kämpaglöd. Hur hittar man en ny utmaning som ger en en sådan skjuts av adrenalin så man orkar fortsätta i en snabb takt och se ljuset i tunneln?
Jag lägger i min reservväxel, ringer min mamma och gråter en stund. Sen ger jag mig ut och springer så långt jag bara orkar för att sedan somna gått och vakna upp till en ny dag, fylld med ny energi och glädje!

Den största utmaningen har jag redan antagit och nu återstår bara att se om jag verkligen lyckas. 1,5 år kvar i skolan och sen öppnar sig ännu en ny värld för mig och med studenten kommer nya utmaningar, och det ser jag framemot!

Kram / Fiie

Jag vill ha en utmaning!

Jag blir trött på att alltid göra samma sak dag efter dag.
Livet är en utmaning i sig, självklart. Men jag behöver en ny kick, jag behöver adrenalin och ny energi!
Taekwodon gav mig så sjukt mycket av allt det jag behövde, men eftersom den blivit så lidande och jag inte haft glädje att träna den senaste tiden så behöver jag nu någonting nytt att bli utmanad över.
Varenda dag är det en utmaning för mig att gå upp och genomlida varenda dag, jag vet inte varför men jag har alltid haft problem att tycka om livet som det är. Jag ser bara det dåliga och negativa istället för glädje de positiva i livet.
Men det ändras för varje dag som jag lyckas och som jag får dom där små kickarna och som jag kan känna ett lyckorus genom kroppen. Jag börjar vänja mig vid att ha det bra och att vara glad. Så nu behöver jag något nytt, något som jag måste kämpa för riktigt hårt och som jag kan se framemot att anta som utmaning!

Vad kan det vara? Vad saknar jag?
Kärlek? Träning? Något omöjligt? Hoppa bungyjump eller åka jorden runt?
Nej. Jag vet inte. Jag vet verkligen inte vad det är jag behöver för att få ett pirr i kroppen och känna pulsen slå snabbare än möjlgt. Vad kan egentligen vara en större utmaning än att ta sig till sitt mål?

Jag vet att jag inte tänker sitta här och undra och inte göra något åt det.
Jag tänker finna en riktigt utmaning och anta den med glädje och helhjärtat!
Så, vad det blir tänker jag ta reda på!

Trött redan innan.

Jag har tvätt tid om 15 minuter, och jag har en lägenhet som behöver städas riktigt ordentligt! Men jag gruvar mig, varför egentligen? 3 IKEA påsar och 51 kvm, det borde väl inte vara så svårt egentligen att få överstökat på några timmar?
Och jag brukar tycka det är ganska roligt att tvätta och städa rent, för jag blir så glad när det är gjort.. Men nu har jag ont i magen och vill hellre sätta mig med skolböckerna och studera. Hm, ? :S ( är det illa? )



Jag kommer blogga ikväll när jag är nöjd och glad, det vet jag! Haha. =)
Kvällen ser annars lugn ut och det enda jag vet att jag måste göra efter jag tvättat och städat och donat på är ju såklart att plugga och se på Let´s Dance, så nyfiken på vem som åker ut ikväll. Jag hoppas på att Laila Bagge och Magnus Samuelsson får stanna. :) Ska nog ta och köpa mig lite nötter och choklad tills ikväll också. :) Det är jag värd efter denna dagen, sådeså!

Nej, nu har den där kvarten snart gått och jag både ser och hör hur tvättpåsarna skriker efter att få tömmas och bli rena. Så jag ska väl ta och uppfylla den önskan och inte sitta här och trött ut er.

Pussen och Kram / Fiie

Bara en vanlig mardröm?

God kväll!
Jag är nyvaken ur en hemskt förfärlig mardrömmen. Vill ni höra? Iaf..
Jag drömde att jag åkte ut till en stuga med några kompisar, och en kille bodde där. Vad vi skulle göra vet jag inte, men av någon anledning var min chef där, mycket märkligt. Dagen efter vi kommit dit skulle jag tydligen mörda den här killen som var ( som förövrigt är en som går på skolan ) och det skulle jag göra när alla andra spelade hockey med min chef? Haha.
Men jag lyckades iaf med mitt uppdrag och han dog, och han gömdes i sängen under täcket, men det roligaste med hela detta var att jag inte har en aning om hur det slutade efter att chefen kommit tillbaka till stugan och jag skällt ut honom. :S

Ja, nu vet ni det också.
Annars har jag idag varit i skolan några timmar, trots ingen lektion. Haha. Och solat i vårsolen med Frida, vilket var det bäst jag gjort på länge!

Nu tänker jag dricka lite varm mjölk och äta en macka, sen ska jag nog verkligen fortsätta plugga.
Och somna lär jag väl inte lyckas med ikväll eftersom jag sovit 4 timmar nu.. hm :/

Men vi hörs imorgon!
Puss & Kram / Fiie

Blahablaha = KAOS!

.. Yes, så snurrar det runt i min hjärna just nu. En massa saker som blir till skumma lösningar och utan svar på frågor.
Jag har haft en händelserik dag, en kort skoldag men en lång plugg dag som ännu inte slutat. Suck!

Näthandel, utvecklingssamtal, psykologi och svenska plugg. Tjejkult, jobb snack, handla mat och ladda mp3:n och en massa massa planering.. jag hatar sådan här kaos dagar som aldrig tar slut!
Även fast jag är så otroligt duktig på att planera och hålla ordning på mitt liv, så har de en tendens att sluta i total oreda och helt utan förvarning dessutom, vilket inte är uppskattat!

Jag känner för att sitta här och blogga i flera timmar nu om allt och ingenting, men jag vet att det ändå inte skulle ge mig annat än en större ångest och en känsla av lathet som heter duga, så nej det blir inte ett mils lång inlägg som tråkar ut min goa läsare världen över!

Istället sätter jag nu gaffeln i min tonfiskburk och återgår till att studera det olika psykologiska perspektiven och att läsa om mindre och mer kända författare i Svenskan.. Tur att klockan går fort och att det äntligen är mörkt, mycket lättare att koncentrera sig då, eller nej jävlar nu börjar ju vänner, och sen är Grey´s Anatomy.. Aj då.
Nej, jag ska fortsätta att jobba på så här bra med mina studier för det märks att det lönar sig. =)

Så tack för mig och jag hoppas ni alla har en riktigt bra onsdags kväll!
Puss & Kram / Fiie

Utvecklingen har sin egen tidsuppfattning. (MVG Krönika!)

Jag lämnar skoldagen bakom mig och kryper ner under täcket för att sova. Men det är nu dom där tankarna och funderingarna kommer. Ni vet dom där lite jobbiga och oroväckande tankarna om framtiden som gärna smyger sig på när man absolut inte har lust att fundera. Jag behöver nog för min del inte oroa mig för annat än om mannen i mitt liv verkligen kommer dyka upp och om jag kommer lyckas med en massproduktion av barn eller inte .

   Men vad hände egentligen med min barndom, vad hände med dåtiden?

     Jag vrider tillbaka tiden och stannar vid 6 års åldern. Då lekte jag fortfarande med Barbiedockor och sjöng ”mors lilla olle” för mamma på kvällarna. Den tiden var lugn och trygg och de enda bekymmer jag visste om då var pinsamma händelser och huruvida jag skulle våga släppa taget om snuttefilten eller fortsätta trotsa alla vuxna som tjatade om att jag var en stor flicka nu. Jag minns också hur jag försökte lära mig att få mamma på min sida istället för brosans, men det har jag än idag inte lyckats med.

    Fem år senare var min bästa vän jag själv och ville bli tilltalad som Cassandra. Hon var en svartmålad rökande punkare utan vare sig hopp eller framtid. Jag minns att jag var annorlunda i skolan och medan mina klasskompisar ville bli veterinärer och stora idrottsstjärnor ville jag bli av med oskulden. Detta har dock förändrats lite, eller egentligen radikalt.

   Men vi lämnar nu det sena 90 talet och fortsätter resan till högstadiet i mitten av 2005. Här finner jag mig själv i ett par vita jeans med svarta stringtrosor, brunkräm i överflöd och mascaran som klumpar sig. Jag tror bestämt man kallades för ”fjortis”. Det är kanske just den här åldern som etsar sig fast i minnet när man tänker tillbaka på sin barndom. Och det är nog just den bilden av tonåringar som kommer upp för den äldre generationen även idag. Dagens ungdomar dricker alkohol, försöker komma in på krogen med storasysterns legitimation och skolkar alldeles för mycket. Det är den åldern, den typiska tonåringen, som fortfarande hänger kvar och inte har förändrats särskilt mycket under årens lopp egentligen. Men hur har då jag lyckats gå ifrån en svartmålad Cassandra i 5:e klass, till en typisk tonåring i högstadiet till att vilja bli hemmafru med fem ungar, en rik man och ett stort slott på franska Rivieran? Det är för mig en stor gåta som nog aldrig blir löst.

    Jag har dock idag lyckats lämna lilla Kramfors i norr och intagit storstaden i söder. Tillsammans med mina dyra stövlar och den nyaste skinnjackan har jag nu kommit en bra bit på väg till att bli det jag alltid drömt om. Framgångsrik och mogen.

    Jag har upptäckt hur vi skrattar åt oss själva som ungdomar och gnäller på våra barn och syskon om hur dom ska klä sig och bete sig. Men jag blir lite nervös. Kommer även mina barn behöva genomlida samma visa som jag en gång gjort? Det hoppas jag verkligen inte.

     Så med detta sagt vill jag nu tacka adjö till dåtiden och välkomnar med stor glädje den ljusa framtiden och dess egna tidsuppfattning!


Nu blev den inte lika bra skrivet med stycke indelningen som i orginal texten, men det har ni säkert överseende med! Jag tar gärna emot en kommentar eller två ifrån er läsare? :)

Vårkänslor och MVG!

Hallå!
Vad jag hatar att denna dag börjar lida mot kväll, för jag tycker verkligen om denna tisdag!
Jag vaknade imorse, och vara bara så trött och ledsen att jag nästan inte gick till skolan. Men vilken tur att jag ändrade mig i sista minut.! Jag hade tänkt att vara så smart och klämma in en powerwalk imorse, men det ville sig inte. Självdisciplin Sofie!
Men jag hann iaf iväg till skolan för 2 timmars näthandel och Svenska B.
Nu märks det att man lever kan jag lova, det är bara för mycke att göra egentligen i skolan, och det som verkligen är dåligt är tidsbristen. Enligt lärarna har vi sååååå bra med tid att göra uppgifterna, men 1 vecka för en hemtenta på 6 olika texter och säkerligen 50 frågor att besvara, det är INTE bra med tid.. Så, ja. Skolan kanske inte är så bra som jag påstod i min topplistan.. Eller jo, nu får vi inte vara såna, för visst lär man sig mycket bra också (?)

Efter skolan drog vi ett gäng och tog en fika på älskade Espresso House, men till slut var det bara jag och Ida kvar, så vi satt där och planerade allt roligt vi ska göra under lovet hemma i Norrland. :) Det kommer bli så sjukt mysigt att ha få åka upp med henne och bara umgås med min familj och bara vi två! Det ser jag verkligen framemot må jag säga.

Nu sitter jag här och måste verkligen börja med skolarbetet och laga mig lite käk. Solen lyser så otroligt underbart, och vårkänslorna börja smyga sig på nu, vilket jag blir så glad för. Nu är jag trött på det gråa och trista som kallas vinter här  nere. Klockan är snart 18.00 och det är ljust ute, vilket är helt fantastiskt! :) Så jag känner mig nästan mer tvungen att ta en jogging tur än att sätta mig här och plugga, haha. ( undanflykter till max! )
Nu får gärna våren stanna tills efter påsklovet också, för jag kommer vara riktigt less på snö när jag är tillbaka i april. Haha! :)

Nu till dagens absoluta höjdpunkt. Jag fick MVG på min krönika, ni vet den som jag jobbade så hårt på för några veckor sedan. Det är så sjukt härligt att få tillbaka ett arbete som man jobbat hårt på och när man ser att det har lönat sig. Så nu kommer jag definitivt publicera den här på bloggen så alla kan läsa den, för den är så sjukt bra! Nästan så jag funderar på att skicka in den till metro eller annan tidning? :)

Nej, nu blev det ett väldigt långt inlägg, men jag kör allt i ett liksom.
( Frida, ditt inlägg med en sammanfattning av detta kommer att komma, jag lovar! )

Nu hoppas jag att ni njuter av denna tisdag lika mycket som jag och har det riktigt skönt ikväll!
Puss & Kram / Fiie

Pappa vs Mamma - En novell.

Jag orkar inte, orkar inte!

Tyst med er. Flyg iväg och kom aldrig mer tillbaka!

Dumma jävla tankar, förstör inte mer!

” Du är ful, överviktig och klumpig. Du är en nolla, en osynlig nobody! ”

Neeej! Tyst sa jag ju. Håll käften! Jag slits mellan mina två hjärnhalvor, mellan gott och ont. Jag kan inte tänka klart, förvirringen är städning. Ständigt velande fram och tillbaka. Ångesten bankar på dörren, mitt eget hat mot oroligheten.

Håll truten på er! Förbannade röster som ekar tomhet.

Varför blir det aldrig tyst? Jag ber och ber om att få vila. En operation kanske hjälper? Kan man få operera bort en del av hjärnan? Jag lovar att jag gör det, allt bara för att slippa detta ständiga tjat och påminnande om min värdelöshet och hur olycklig jag är.


Koncentrations nivån är nere på noll. Sitter med skolböckerna, provet i svenska B imorgon. Romantikens epok, eller var det medeltiden? Nej det är ju psykologi provet först. Men vad handlar det om då?


Tar nu en paus. Kokat mig en kopp te, örtharmoni utan koffein, en macka skulle vara gott.

”Du får inte äta, din feta jävla kossa! Svält dig själv, eländiga nolla!”

Rösterna dödar mig inombords, de äter upp min själv och svälter sönder min kropp.

Jag orkar verkligen inte mer.


Djävulen på min högra sida.

Ängeln på min vänstra.


Vem vill jag lyssna på?

Vem borde jag lyssna på?

Det kvittar.

Djävulen vinner.

Jag tömmer det lilla som finns i kylskåpet, slänger mackan och krossar te-koppen med mina bara händer.

Banan har hunnit bli brun, men den vore god.. ” när du ser ut som en banan kan du få äta den, fattar du det? Din tjocka hora! ”

Tar mig en promenad, ökar takten. 1 mil senare tystnas röstena av ångesten ner.

Pizza, det vore gott.. men inte ens en liten slize är jag värd.


Hemma, plugga var det ja.


Tystnaden är ljuvlig. Försöker dricka en klunk vatten ur kranen, men nu gapar djävulen.

Svär och skriker. ”Din kropp, din äckliga jävla feta kossliknande kropp måste tömmas först! ”


2 spyor och 3 nya skär sår av rakhyveln senare. Fortfarande ingen ro.

Han skriker högre nu. Han, ja det är en han.

Ängeln är en hon.


Pappa vs Mamma brukar jag säga.

Klockan är för mycket nu, jag måste försöka sova. 2 timmar tills jag ska upp igen.

Magen har slutat att ens försöka kurra nu.

Natten genomlids, djävulen. Pappa har än en gång vunnit.


Imorgon tar jag livet av mig.


I brist på andra blogg ideér så lägger jag upp en novell som jag skrivit ganska nyligt. Och jag vill bara påpeka att den inte har något med min egen vardag att göra utan endast är en novell!



Tråktråktråk!

Hallåj!
Då var det måndag igen och en ny härlig vecka! Jag har precis vaknat upp igen efter att ha somnat av brist på energi och annat att göra. Jag har verkligen inte gjort något annat idag heller förutom det jag alltid gör på måndagar, nämligen träna och sen åka hem och somna. Haha!

Så nu sitter jag och ska äta mat. Idag serveras en god lax med quiona och kokta tomater här hemma, inte så spännande men jag har gått och blivit en riktig lax älskare, och det är ju positivt! :)
Jag har heller inget roligt att berätta idag.. Uscha, ångest för det.
Men det är så ibland med min blogg, den bjuder på allt efter mitt humör, och idag är inte en bra dag alls!

Jag är vädligt uttråkad, och det tänker jag nu göra något åt genom att sätta mig och plugga pyskologi! Haha! =)

Ha en bra dag, vi hörs med roligare humör imorgon.
Puss
/ Fiie

Topplistan 15/3 -09

Som utlovat, här är veckans topplista. Ämnet för vecka 11 är : 5 positiva saker med att gå i skolan.
Det finns faktiskt en hel del bra saker med skoltiden!

  1. Men det absolut bästa med skolan är nog vetskapen om att du har någonstans att gå 5 av 7 dagar i veckan. Du behöver inte oroa dig för att få sparken eller bli av din plats, och du får ju faktiskt otroliga chanser att utvecklas som individ och människa. Jag har nog aldrig varit så stolt över mig själv som jag är just nu när jag går 2:a året i gymnasiet och vet att jag har 1,5 år kvar på denna underbara skola med helt fantastiska personer!
  2. Om man nu får arbeta med det man verkligen vill efter gymnasiet eller högskolan så ska man ha riktigt tur och lycka. Men när du söker gymnasieskola så vet du ju att du kan verkligen gå den linje du vill ska lägga grunden för din framtid, vilket är så bra! Jag är verkligen glad att det finns idrottsgymnasium, det lyfter upp energin till att plugga till enorma höjder!
  3. Vännerna, tryggheten och gemenskapen. Har man tur så får man uppleva det underbara med att ha vänner på skolan, och för min del kom det inte fören i gymnasiet, men det är så otroligt mycke lättare och roligare att gå till skolan och få umgås med vännerna!
  4. Nog för att det är mycket plugg, men det lönar sig i längden, för när man får ett betyg efter att ha pluggat riktigt hårt till ett prov, den känslan när läraren ler och säger : " det där gick ju riktigt bra " är inte den bara så jädra skön? Jag vet att man kan få mycket feedback och så på en arbetsplats, men jag vet också att jag kommer sakna att få betyg och ha mentors samtal.
  5. Sovmorgnar, sluta tidigare eller inställda lektioner. Allt det där försvinner ju i arbetslivet, och det är faktiskt en liten frihet med skolan på det sättet.

Minus för Me(de)lodifestivalen & Plus för krogen!

Hallå hallå! :) Det blev en rejäl sovmorgon idag, vaknade inte fören halv två, och då för att jag blev väckt av Tina.. haha.
Jag satt som på nålar hela kvällen igår, och jag grät verkligen tårar måste jag medge när Ugglas sjöng, det är något speciellt med den där konstiga rösten och framträdandet som gör att man bara måste lyssna på texten, och då inser man att det är precis så det känns ibland. Sen grät jag ännu mer när min och mammas Måns lyste upp tillvaron.. Hans röst, hans framträdande och dans, jag blir helt till mig i brallerna. Haha! Jag förstod nada när jag insåg vem som vann. Förlåt, men vem var hon egentligen? :O Och Petra Mede. Som komiker är hon helt okej tycker jag, hon är sten ball i serien Hjälp!, men jag förstår verkligen inte hur folk kan tycka om henne som programledare ? Hon skriker, kan inte  manuset och hon gör hela tillställningen till en parodi på något helt annat.. Jag blir upprörd! Nej, tillbaka med Luuk eller kanske Björn Gustafsson om dom nu ska ha en komiker. Nästa år vill jag helst se mig själv som programledare, haha!
 
Vid halv elva tiden igår drog iaf på mig en grymt snygg outfit och sen bar det iväg på krogen. Hade en sjukt rolig och relativt nykter kväll. 1 glas vin och en drink, det är inte likt mig. Haha. ( men så fick jag sällskap hem också ! )
Jag hade iaf sjukt roligt, och somnade i lagom tid för gryningen. ;)

Nu ska jag njuta av en god kasslerpasta och sedan lite glass till Beck ikväll. Men jag tänkte innan det med lite plugg och sen ska ju dom där vecko listorna skrivas. Och topplistan, som lovat denna vecka så kommer den! =) Ha tålamod, jag måste bara komma på ett bra ämne först, haha =)

Blogg paus i städningen!

Hejsan!
Vilken lång dag, jag är helt färdig i varenda del av kroppen.
Lyckat nog så slapp jag den mesta av huvudvärken idag, och det var väl tur det. För det har varit en sjukt lång dag. Hann inte ens äta mat.. :/

Men jag kom hem och slappnade av i ett varmt bad, sen fick jag äntligen den där efterlängtade energin att städa, så nu håller jag på för fullt ( men en blogg paus behövs! ) att städa och dona på.
Det är så skönt att sätta sig ner med en kopp té och känna friheten att kunna gå på golvet och när det luktar så där gott efter man städat. Så medan golvet tokar ska jag gå ner på hemköp och handla lite käk och såklart något gott till melodifestivalen ikväll! Jaaa =)
Efter den så antar jag att det bli en krogrunda och lite alkohol för att belöna mig själv. Låter väl bra? ;)

Imorgon ska jag ta tag i pluggandet och börja med hemtentan i svenska B och sedan psykologi provet till vecka 13!
Så nu passar jag på att njuta av lugnet före stormen.

Ha nu en underbart härligt lördagskväll mina goa läsare.
Vi hörs imorgon! :)

Puss / Fiie

Tomt på mening..

Jag släcker lampan och förflyttar mig in i drömmarnas oändliga resa mot frihet.
Muren runt omkring min skyddade kropp står stadigt och ingenting kan rubba min själ.
Jag lägger mig nu ner, för att aldrig mer vakna.

Mitt huvud värker som aldrig förr och ögonen fylls med tårar.
Smärtan är olidlig och jag orkar inte ens tänka på hur jag ska överleva morgondagen..
Jag förbannar mig på skälet till att jag får dras med denna jävla migrän och att det inte finns någonting jag kan göra åt det.
Mamma, jag önskar du kunde pussa bort min smärta som förr.

/ Fiie

Fröööölunda, tjalalala!

Haha, hej på er!
Frölunda i Sm final och Sofie fick en migrän på köpet! Men vilken match, och jag måste säga att jag kommer sluta som en hockey fantast. Haha! Det var riktigt bra drag, frölunda var på hugget idag och gav Luleå en bra match. Men bondjävlarna, som dom kallas ( jag vet, jag är också det ) kunde inte hålla nollan och är nu körda! YEEES! Om jag nu ska börja intressera mig för hockey så är det väl Frölunda om något lag man ska hålla på, jävlar vad grymma!

Jag är precis hemkommen, så nu ska jag bädda ner mig och vila. Imorgon blir en lång dag.
Träning först, sen möte och sen är det UF mässan som vi ska kika på. Efter det ska jag förska få med mig Ida ut och dra en fika och planera våran resa till Norrland =) Det blir en lugn kväll imorgon här hemma, måste börja plugga och sen handla mat!

Så nu säger jag God natt och vi hörs imorgon, pigga och glada!
Puss & Kram / Fiie

Lite bilder från kalas den 7/3

Lovade ju att lägga upp lite bilder från kalaset den 7, så här är dom. ;)
Min Emma <3
Min Emma <3
Ida och Sofie goes crazy!
Sofie och Ida goes lite crazy ;)
Emma & Jag på Berså, bilden är lånad av nattstad.se
Denna är ifrån helgen innan, Jag och Emma på Berså.
Bilden är lånad av nattstad.se, och fotografen var så sjukt snygg!;)
Födelsedagsbarn :)
Födelsedagsbarn med födelsedags presenter.

Godmorgon bloggen!

Mogonmorgon!
Jag mår kasst.. Har en jävla jobbig huvudvärk och är hungrig. Men tror ni jag var så duktig att handla igår så jag har frukost att äta idag? Eh, neej! Så jag sveper en proteinshake och slänger mig sedan in på gymmet och kör hårt!

Kvällen blev väl inte som jag tänkt mig direkt, jag somnade och vaknade vid halv åtta och var oerhört trött. :/
Men men. Idag blir det nog en bra dag. Det är bara träning och sen lär vi nog sitta på skolan och börja med en hemtenta. Sen är det ju hockey ikväll :) Så jag får se om jag åker hem mellan eller stannar kvar i stan.
Jaja, tråktråk!

Jag ville bara önska er en bra torsdag och hoppas ni mår bra!
Puss & Kram
/Fiie

Kort och glatt!

Äntligen hemma igen då. Så nu ska jag sova, haha!

Idag hade jag som sagt bara psykologi i 2 timmar, sen hängde jag kvar på skolan och imorgon blir det hockey igen. Ja =)
Förludna mot Luleå, roligt!

Jag har en jävla huvudvärk igen, ständigt och jämnt nu känns det som.. måste bero på brist på sömn och vatten.. :/ 
Jag gjorde mig lite mat precis, har ingenting hemma nästan så jag kokade ihop något gott.
Stekt lax och ägg med nötter och pumpa kärnor. Gott och nyttigt :)
Jag har lite bloggtorka idag, har skrivit så sjukt mycket på senaste, och mina älskade läsare klagar på att dom inte hed inner med alla inlägg, haha. Så jag ska fatta mig kort i framtiden ;)

Resan hem för mig och Ida är nu bokad. Den 3 april åker vi, och jag blir hemma i dryga 1,5 vecka. Jag längtar väldigt mycket nu! =)

Jaja, nu ska jag inte tjata ut er mera, haha.
Jag ska ta och äta upp och sen lägga mig i sängen och plugga. ;)
Puss på er!
/ Fiie

Till Frida!

TILL FRIDA SOM KLAGAR SÅ PÅ ATT HON INTE ORKAR LÄSA ALLT JAG SKRIVER!
HÄR KOMMER NÅGOT ENKELT OCH KORT, SÅ NJUT OCH LÄS OM OCH OM IGEN ;)


MIN CHARMÖRSKA JAG ÄLSKAR DIG!

Sovmorgon och sol!

Godmorgon vänner!

Solen lyser vackert och glädjande, mina ägg kokar och jag är pigg!
Har fått sova två timmar extra och det var skööönt!
Jag hade dock bestämt igår att kliva upp redan vid åtta tiden och ta mig en lång promenad och sedan städa innan skolan, men så blev inte fallet :/

Nu sitter jag här med ångest och bara är allmänt ovillig att göra ett försök att ta mig till pyskologin om några timmar.
Vad ska jag göra? Det funkar inte för mig att bara bestämma mig för att bli glad eller tycka att denna dagen ska bli bra, för de blir inte så.. Jag antar att jag bara får genomlida timmarna tills jag är på skolan, och sen längta tills jag är hemma och kan dö under täcket igen!

Nej, äggen var det ja. Sen ska jag göra mig lite extra fin idag och köpa mig en kaffe på centralen, då blir jag glad! =)
Och solen ska jag välkomna med solglasögon och skinnjacka!

Ha en fin dag vänner och läsare och nyfinka! :)

/ Fiie

Konsten med att vara..

En helt vanlig tjej. Är det allt ? Nej, det vill jag inte.

Jag är en stolt och vacker kvinna.
Med världens lägsta självkänsla och ett självförtroende som åker berg och dal bana med mig.
Jag är mig själv. Men det är inte vad jag vill.

Vi tjejer har en tendens att vilja vara någon annan, och det blir vi ofta.
Vi vill vara en känd fotmodell, någons dotter eller någons duktiga hemmafru.
Jag vill bara vara din.
 
Jag är mångas vän. Jag en älskad dotter och en uppskattad storasyster.
Jag är en väldigt duktig elev och en engagerad och tillitbar arbetskollega.
Jag är en stark och enastående 18-åring.

Men det räcker inte.
Jag vill vara din. Din din din!
Din flickvän. Din snygging. Jag vill vara din baby, din lilla flicka som du älskar.
Din flickvän. Jag vill vara din enda älskare och livskamrat. Din fru, mor till våra barn.
Men det räcker ändå inte.
Även om jag vore allt detta och lite till, så vore jag inte nöjd.

Jag vill vara Blondinbella och tjäna pengar.
Jag vill vara Carolina Gynning och vara snygg.
Jag vill vara Viktoria Backhem och vara smal.

Jag vill vara vem som helst förutom mig själv.
Varför nöjer jag mig inte med den jag är?

För jag är tjej.
Jag faller ihop när en kille lämnat mig och gråter.
Jag har dåligt självförtroende och är ständigt på jakt efter nya killar som kan tillfredsställa mig för stunden.
Jag är kvinna.
Jag står på egna ben men vill alltid ha något att göra.
Jag vill framåt i livet, men jag trampar ändå på samma ställe som förra månaden.

Jag vill vara den jag är, men ändå någon helt annat.
Jag vill tillhöra någon som älskar mig.
Jag, jag jag..
Vill vara perfekt och respekterad.
Snygg och framgångsrik.
Lycklig och kär.

Imorgon fortsätter sökandet efter att bli någon, eller någons eller något.
Konsten med att vara tjej, kvinna och människa finns inte.
Den är given och medveten, och den kommer naturligt med utvecklingen.

Vi fortsätter att vara tysta.


Morgonen är hemsk. Den är förjävlig!
Klockan sju börjar I´m Yours spelas på min telefon och jag vet att jag måste gå upp men jag snoozar, igen och igen tills jag blir less på låten och stänger av telefonen.
Försover mig och skiter i allt runt om kring. Jag har minst 10 måsten denna dagen, men jag vill bara skita i alltihopa och ligga kvar i mina varma säng och tycka synd om mig själv.

Men jag kliver upp och ställer mig i duschen. Stressar iväg till tåget och genomlider en skoldag, skrattar mig motvilligt och falskt genom alla timmar. När jag kommer hem infinner sig lugnet runt omkring mig och jag kryper ner under täcket igen.

Varenda dag är olik den andra. En del dagar är jag falskare än falskheten själv, och ibland orkar jag vara ärlig och säga att jag mår dåligt. Ibland flyter jag bara med strömmen och ler lite gulligt för att inte avslöja smärtan inombords.

Kvällen är hemsk. Den är förjävlig.
Jag hatar att lägga mig tryggt i sängen och försöka sova, jag tvingar mina ögon att slutas och andas i fyrkant för att undvika en attack av panik eller ångest.
Jag ligger alltid vaken fast jag sover tungt och drömmer om lycka.

"Jag ljuger så bra" låten spelas högt och jag vet precis vad hon menar med texten. Jag känner likadant ibland, fast jag vet att jag inte ljuger så bra egentligen.
Jag har genomskådats många gånger förut. Men nu syns ingenting, inte ens det på klistrade leendet.

Morgonen gryr igen, men jag ligger kvar som vanligt.
Det finns ingen anledning till att kliva upp. Varför ska jag?
Jag blir nästan arg när jag tänker på att jag måste gå upp mot min vilja.
Ännu en dag genomlids återigen, och jag ses bara som en i mängden.
Jag är en utsida för er.
En vacker och snäll tjej som ni kallar eran vän. Jag är din vän, jag älskar dig.
Men jag är mer än en vacker utsida.

Jag är en trasig själ i en förstörd kropp.
Mitt hjärta är brustet sedan många år tillbaka och min hjärna fokuserar endast på överleva varenda dag.
Jag är en ensam människa i en övergiven värld och jag hatar allt som jag är.
Jag ser en ful utsida och en äcklig insida.

Jag är tyst, jag sitter tyst och ensam i rummet tillsammans med er.
Men jag är tyst. Jag vågar inte yttra mig, rädd för att bli avslöjad och för frågor.
" Hur mår du? " - Bara bra. Svarar jag.
Men ni vet vad jag egentligen menar. Jag tror ni vet hur jag egentligen mår.
Men vi är alla tysta. Jag är inte ensam om att ljuga.
Du mår inte heller bra. Och inte du, eller du.

Nu lägger jag mig igen, försöker att sova. Men jag vet hur det slutar.
Jag kan rutinerna, morgon som kväll.
Jag är van allt som vardagen innehåller nu.
Sanningen förblir hemlig, även om jag skriker ut den.
Tystnaden är bäst.


Facebook är en drog - God natt!

Jag som planerat träning och shopping idag.. men jag fastnade vid datorn i sängen, sen kom jag inte härifrån, jag försökte men jag slets tillbaka till foto kommentarer och statusuppdateringar och roliga bilder.. Facebook dvs!

Jag har nog aldrig varit så beroende av saker som jag blivit de senaste månaderna.
Facebook, Ben and Jerrys, Bloggen, Träning och min Mobil!
Det är ju helt sinnessjukt. Jag har levt utan dessa saker, men nu finns det ingen återvändo. Jag är fast i B&J och Facebook..
Jag kommer helt klart att dö här i min säng.

Jag lyckades dock göra mig en god kvällsmat bestående av stekt ägg och köttfärs och avokado och se på tv.
Det blev en sådan där måndag som jag visste att jag behövde. Tyst, lugn och helt stressfri med bara mina behov i första hand. Tyvärr lär det inte bli någon vana, för jag kommer snart hamna i en riktigt fartfylld period igen.

Så nu ska jag snart släcka ner datan och sussa sött.
Men först blir det lite mer facebook och såklart ska jag skriva i mina underbara änglabok om hur bra jag är =)

Vi hörs imorgon vänner!
Puss
/Fiie

Platsen i mitt hjärta.

Jag hör ett dovt ljud, ett slag per sekund.
Räknar.
Donk, donk, donk...
Jag lägger min iskalla hand på bröstet, lite mer åt vänster och känner rytmen.
Saktare och saktare med varje steg Du tar bort ifrån mig.
Jag försöker se hur hjärtat dansar en sista dans i min själ, de sönder rivna och skadade delarna av mitt hjärta dör med varje ny tår som rinner ner för min kind.
Lukten av brusten hjärta är vedervärdig. Snart tystnar den ljuva musiken som mitt hjärta en gång sjöng.
Känner smaken av olycka, av ensamhet. Hat och förakt.

Jag ser dig vända ryggen till och gå. Du bara går din väg.
Du som sa att du aldrig skulle svika en vän i nöd. Att jag var det enda du ville kämpa för..
Nu bröt du en ihop limmad liten flickas hjärta mitt itu, du slängde alla glada minnen i väggen och spottade på en blodig själ.
Allt utan att ens förklara varför.

Mitt hjärta slår aldrig ett slag utan din pumpade pacemaker. Jag kan inte andas utan din respirator.
Ett steg, ett långt steg iväg från motgångar tar du.
Medan jag blir lämnad ensam kvar. Totalt förstörd av vad du nu beslutat dig för att göra.

Jag kan känna det sista slaget slå, jag hör det sista tonerna av ett krossat hjärta.
Jag ser hur mitt eget hjärta stannar upp i sin sista vals.

Sagan om platsen i mitt hjärta. Där jag grävde din grav, slutar här och nu.


För att hjärtat inte vill slå ett slag utan sin bärare


Bjuder på lite varm och hjärtskärande poesi. Detta är en av mina längre dikter eller kortare noveller, vilket som.
Jag är väldigt stolt när jag skrivit något som jag känner berör mig och andra.
Och just denna texten är en av mina favoriter, med ett lite klurigt innehåll och med en vacker sista rad.
Gripande, inte sant? :)

Lung måndag!

Hallå!
Hur mår ni? Bra hoppas jag.
Själv är jag enormt extremt trött idag, vet inte vad det är med mig, känns som en hängande förkylning som aldrig bryter ut:/
Synd om mig där. Hm.

Träning i morse, en lugn och snabb sådan. Sen hade jag möte vid ett tiden. Inget annat inplanerat under dagen heller. Mycket skönt att kunna slappna av en stund. :)
Så nu har jag gjort mig lite mellis och tänkte lägga mig här och skriva rent några noveller jag skrivit och sen funderar jag på att ta mig en jogging tur framåt kvällskvisten, om vädret inte jävlas med mig bara. Haha.

Jag hade inte så mycket mer att informera er om, och inget roligt heller, tyvärr.
Men det kommer senare antar jag.
Funderar på att lägga upp en av dom kortare novellerna jag skrivit, vore det önskvärt eller? :)

Nu kokar mitt té hör jag.
Så tjingeling på er så länge.
/Fiie

Offline.


Ligger i sängen och har en tom känsla i själen och magont. Inte bra alls.
Jag såg på Beck, och jag fick nog en väldigt annorlunda magkänsla än dom flesta andra..
Jag förstår inte alls. För precis som i avsnittet skildras ju verkligheten.. Det är förjävligt.. :/

Jag ska försöka sova, men jag ligger som på helspänn eller något, för kroppen vill inte slappna av.
Jag har skrivit 2 kortare noveller och vankat fram och tillbaka i lägenheten utan anledning i 20 minuter. Gjort 50 situps och sedan legat på badrumsgolvet och försökt gråta, men ingenting har fungerat..

Så nu trycker jag på Offline-knappen och bestämmer mig för att sova.
Sen om det fungerar eller om jag blir liggandes här och stirra i taket hela natten så får det väl bli så.
Jag börjar bli van det nu..

Topplistan uteblev idag också, jag har inte orkat tänka på den idag, så dt blir nästa vecka istället.

God natt och sov gott!

/ Fiie

Rubrikslöst!



I´ve been alone
when I´m surrounded by friends
How could the silence be so loud?

Honey,
you are my heaven on earth
I´m your angel unthil the end of this life



Beslutsångest på Hemköp!

Söndagen lider mot sin höjdpunkt, kvällen.
Jag har som sagt sett film och bara degat idag. Det är ju det söndagar är till för. Det är även den Internationella kvinnodagen idag, vilket jag inte alls uppmärksammat speciellt mycke, Men hey, lucky for us! =)

Nu till mitt dilemma, det är oerhört komplicerat.. åh!
Jag tog mig en snabbis ner till hemköp för att se till så jag överlever morgondagen iaf.. Och jag har haft ett oerhört sug efter ben and jerrys idag, hm.. Jag skrev ju förra veckan att det inte var bra att jag drog mig in i detta beroende, men nu är jag där. Sen har jag även börjat röka ibland ( hoppas inte familjen läser ) och det är inte heller bra. Men befinner man sig som jag i en period som betyder stress och ångest 24/7 så behövs något som lugnar för stunden.
Så när jag handlat lite så kommer jag till kassan. Åh där uppenbarar sig frysen full med lycka.
Jag står länge och velar mellan alla de olika smakerna och sorterna av b&j men bestämmer mig för sorten Half Baked, den såg njutningsfull och lugn ut. 
Kommer till kassan och så blir jag nervös.. Ska jag köpa ett paket död istället och sitta på balkongen och deppa hela kvällen istället? Svårt val. Det kostar ju lika mycke men Ben and Jerrys kan tränas bort kanske enkelt, tobaken och påverkan på kroppen efter en cigg är förevigt däremot.
Men jag är "duktig" och väljer kolhydrater och tillsatser istället, Ja, det blev Ben And Jerrys.
Lika bra att njuta nu innan min strikta deff period påbörjas om en månad.. :)

Så nu ska jag njuta av hallon och kiwi smoothies och glass medan jag ser på Wipeout och Beck ikväll! :)

Men innan dess blir det ny veckoplanering och en dusch!
Nu önskar jag alla Kvinnor en bra och mysig söndagskväll.

En massa kärlek
/Fiie

Brakfrukost och film!

God morgon!

Jag har verkligen blivit bra på det här med att sova länge på söndagar nu, vet inte riktigt om det är så bra egentligen. Men skönt är det. :)
Det regnar som vanligt idag, och det regnar mycket. Jag som bestämde mig för att gå iväg och handla hem god mat och så tills i veckan, men det får bli imorgon, eller om det slutar ösregna ikväll. Så var det sagt också.

Jag hade en sjukt rolig kväll igår, och jag lovar att slänga upp lite goa bilder som bevis på det.
Vi åt mat, såg melodifestivalen, käkade en god tårta och drack vin. Sen sjöng/skrek/gapade vi en massa i singstar. Jag skulle lätt kunna rangordna alla 6 babesens sångröster en efter en, ( och jag hamnar på nummer 1 som värdelös ) men det vore inte snällt. Haha! Hemma var jag runt 3 tiden, och somnade efter många om och men vid halv sex. Så då kanske det ändå inte är konstigt att jag sov til tolv? Haha.

Jag funderar på vad jag skall göra idag.. Vet att jag har disk och städning att ta reda på, men energin finns inte alls till det.
Så nu har jag laddat upp med 3 riktiga tjej filmer och en brak frukost! Jag måste nästan nämna vad jag gjorde mig för gott denna morgon, eftersom det är lite för nyttigt för att vara jag.
Frukost bestående av :
2 stekta ägg
1 skiva Lönneberga skinka
½ paprika
Cocktail tomater
½ avokado
En kopp cocos té.

Mätt och belåten ska jag nu starta hemma bäst med Sarah Jessica Parker och Matthew McConaughey. =)

Ha en sjukt mysig söndag och sköt om er!
/ Fiie

Födelsedagskalas i skogen!

Hej hej, och hallå du glada läsare! :)

Vilken seeg och otrevlig människa jag gått och blivit under dagarna.. hm.
Jag har iaf jobbat idag, började 9 (!) och var hemma vid halv fem. Det var en lååååång dag måste jag medge, men rolig.
Jag älskar mitt jobb, verkligen.

Nu har jag precis bytt outfit och ska inom en snar framtid fixa ansiktet lite extra. Sen ska jag låååång åt helvete bort till skogen på kalas. Japp. Emma och Frida har visst fyllt år så dom ordnar med storkalas, vilket känns roligt. Dock är jag förbannad att jag inte bad min underbara kollega att langa en flaska vin. Men eftersom jag skall börja min hårda diet snart så är det lika bra jag vänjer mig. För jag ska nämligen börja "deffa" snart. Hm.. Jag vet inte riktigt hur det kommer gå dock, för jag känner att jag lever på kolhydrater just nu, och sen ska jag vara utan det, under HELA sommaren.. Vad har jag gett mig in på då tro? :O Nej, men det kommer gå bra. Jag har bestämt mig för att jag ska gå ner minst 4 kilo i underhudsfett, och nör jag väl gjort det så kommer jag vara stolt över att visa upp en 55 -kilos muskelkropp! Jajjemensan.

Nej, nog tjatat om det. Sminkning och hårt var det ja. =)

Jag hoppas ni alla har en sjukt bra lördag, och så ses vi imorgon. Topplisteglada som vanligt! =)

Puss
/Fiie

En ny dag, ny energi!

God morgon!
Jag får börja med att be om ursäkt att jag var tyst igår i bloggen, men jag var nog den allra tröttaste människan som levde igår. Jobbade efter skolan och när jag kom hem vid halv nio så slocknade kroppen på en gång!
Men nu är jag utvilad och redo för 6 timmars jobb igen! Försöker just nu slänga i mig lite frukost, men det går sisådär.. Så det blir att snygga till ansiktet istället och sedan ta en cigg på väg till jobbet. Japp, det är så jag lever!

Helgen är laddad med en lugn och skön tränings/vila kväll i dag, sen imorgon ska jag på födelsedagskalas efter jobbet =) Det kommer bli riktigt mysigt. Bara goa tjejer och gott vin, riktigt trevligt tror jag!

Så nu måste jag förvandlas från sömnig skönhet till pigg och fräsch skönhet!

Vi hörs ikväll!
/ Fiie

Jag blir verkligen stolt!

När en dag passerar och jag fortfarande har energi i kroppen och känner att jag faktiskt kan prestera lita till innan ögonen slocknar, då blir jag stolt! 

Idag är en sådan dag. Idag har jag hunnit med en massa saker och känner att jag bara står och ler för mig själv. Är inte det egentligen en av dom bästa känslorna som finns? Det tycker jag verkligen! ( Nu kom jag på ett topplist-ämne! )
Jag har inte bara lyckats göra bra ifrån mig på psykologi provet och fått reda på att jag ligger för ett MVG i näthandel. Jag har dessutom köpt en hel drös med nya skrivblock, pennor ( det gör allting så mycket roligare att skriva då! ) en kalender och en att-göra-lista. Jag har fått ny energi på tjejkult och som vanligt skrattat käkarna ur led. Jag har diskat och kokat ägg tills imorgon, och jag har snart (!) börjat plugga!
Är jag en duktig flicka eller är jag en otroligt duktig flicka? :)

Så nu hoppas jag verkligen inte att den här känslan bara försvinner iväg, utan att den stannar och jag kan somna med ett gott samvete och med stolthet i kroppen ikväll. Det vore ju rena drömmen...
 
Så med det sagt ska jag nu stänga igen laptopen och gosa ner mig till bra musik och plugga inför det sista epok-provet imorgon!

Jag säger Godnatt och på återseende med nya härliga krafter imorgon!

( Visst är det roligare att läsa en positiv blogg ? )

Puss / Fiie

Som sagt, ljusare tider nalkas.


Jag låg en bra stund igår kväll och grubblade över hur jag ska lyckas med min nya och briljanata livsstil.
Men jag tror verkligen på ordning och reda i mitt liv. Jag har alltid lärt mig att plocka undan direkt efter mig och att aldrig lämna sängen obäddad på morgonen.

Nu vet jag att jag gör mamma otroligt bevsiken ibland när jag totalt skiter i både tvätt och städning och istället dra en fika på stan, men jag försöker verkligen bryta ett mönster här nu.

" hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete" men för mig funkar inte det riktigt.
Jag väljer ordning och reda och därmed basta renarna!

Så idag planerar jag att köpa en massa sådan där lådor och boxar som man kan förvara papper i, och sen ska jag verkligen köpa den där braiga kalenderna också!

Sådeså! =)

Nu ska jag iväg och käka i bamba, sen blir der pyskologi prov och tjejkult. Det är saknade nu, mina tjejer! :)

Ha en fortsatt trevlig dag!

/ Fiis

En helt ny värld!

Hej hej!
Det är tisdag, en mörk och regnig sådan. Och såklart är jag super jävla deprimerad för det.
Men hey, thats life. Jag försöker peppa mig till att diska och sedan plugga på svenska provet.
Det kommer sakta men säkert, och tyvärr så gjorde jag ju misstaget att sätta mig här nu, så då lär jag ju aldrig bli färdig med någonting.. Hm!

Vecka 10 är det nu, början på Mars månad. Och jag längtar med glädje till våren och sommaren.
Skolan rullar på, men det är mycket som ska göras och proven kommer tätt efter varandra. Träningen saknar totalt struktur och ångesten inför beachen 2009 är stor. Jag får panik när jag kommer hem efter en lång dag i skolan och möts av en illaluktande soppåse, en tvätthög som bara växer och disken som jag alltid lyckas "glömma".
Räkningar, matinköpen, nöjena och kärleken. Det finns liksom för lite tid, och en bristande energi till allt egentligen.
Jag tror aldrig att jag varit så här långt nere i botten förut, jag känner att jag snart kommer spricka av depression.
Från morgon till kväll flyger 100 saker genom mitt huvud, och endast ett par stycken lyckas stanna, och av dom 5 sakerna kanske jag får 2 gjorda.  Stress, ångest, panikångestaattacker, sömnbrist, dåliga provresultat och en låg energinivå. Struktur? Prioritering? Var finns det.. Var finns en livscoach när man behöver en?

Jag är trött på att leva varje dag som den förra, jag är trött på att vakna upp på morgonen och vilja dra täcket över huvudet igen. Jag är trött på att aldrig lyckas få ro och somna om kvällarna. Jag är helt enkelt trött på att leva som en zombie!
Vad behövs? Jo, schemalagda dagar och struktur i vardagen.

Blondinbella kör ett " veckans handlingsplans inlägg" varje måndag. Så roligt/tråkigt ska vi inte ha här, för så intresserad tror jag inte ni läsare är av mitt liv. Dock så ska jag se till att jag ordnar upp allting.
Det funkar ju verkligen inte att ha en egen kalender i huvudet och tro att jag ska komma ihåg allting som sagts och bestämts under en och samma dag.. Nej. Jag behöver en redig kalender. En planering varje vecka, en attgöralista varje dag och en matsedel. Ett tränings schema och en lista över mina mål, både framtida och nutida, stora och små. Allt som jag vill uppnå måste skrivas ner.

När dagarna flyger förbi, när veckorna helt plötsligt tar slut och jag inte vet vad som egentligen blivit av, när en månad närmar sig nästa och när mörkret blir svart. Då är det illa. När jag inte längre ser ljus i något, inte ens i vänskapen. När jag bara längtar hem till ingenstans, då måste en ändring ske i mitt liv!

Så här med förklarar jag en ny era i Sofies liv, en ny tid med struktur och planering i livet. Jag måste finna en ginista, en glädje som får mig att orka. Jag måste så småningom se det roliga i livet, för just nu känns det långt borta..

Hur överlever man en värdelös dag när man vet att nästa dag kommer bli värre? - Det kanske man inte alltid gör.
Men det sista som lämnar oss människor är hoppet. Och mitt hopp, det lämnar aldrig kroppen eller själen.

Tro på en ändring, jobba för livet och kämpa för dig själv.
Vi får ingenting gratis med oss på färden.

Puss
/ Fiie

And then you disappear..

If I begged and if Icried
would it change the sky tonight?
Would it give me some light?
Should I wait for you to call, is there any hope at all?

You`re nearly here
And then you disappear
you disappear.
..

Extra söndag med hemlängtan


Det snöar, och jag är riktigt less på den förbannade snön nu. Riktigt less på detta jävla skit väder!
Varför kan inte snön bara stanna kvar och minusgraderna komma? Jag är inte van detta slask och skit som är, jag vill antingen ha en riktigt vinter nu, eller så vill jag har vår! Åh, jag vill hem, det är vad jag verkligen vill! Hem till norrland. Jag har världens hemlängtan, och det gör ont i mig att sakna alla så mycket! Fy :/
Tur att jag snart faktiskt ska fara hem. Om 4,5 vecka!

Det är iaf måndag idag, men jag vaknade av att jag skrek högt i sömnen att jag inte skulle kliva ur sängen idag. Så jag bestämde mig för att vara dum och skita i träningen och mitt möte idag. Istället sov jag sött vidare till 10.30, och sen dess har jag badat, ätit frukost och börjat småstäda. Vilket jag egentligen skulle gjort i lördags, och igår skulle jag ha storstädat, men så blev det inte. Så nu ska jag köra ett race med dammsugaren och skura varenda hörn av mina 51 kvm. Så, önska mig lycka till nu, för det lär ju inte bli så bra direkt.. haha.

Jaja, jag måste ju handla hem mat också,men hur roligt är det i detta skit väder egentligen? Men det måste göras, för jag dör verkligen utan mat. Och idag känner jag för att låta kocken in mig agera i köket, och det brukar ju alltid sluta med ett eller två goda recpet. Så håll utkik ikväll vettja, för har ni tur kanske jag lägger upp något nytt? =)

Nu dimper posten ner och jag väntar med spänning på något rolig brev som jag blivit lovad att få ;)

Puss puss / Fiie



Topplistan 1/3 - 09

Ja! Som lovat så är det en ny topplista idag, med anledning av förra veckan.
Det är ju inte bara positivt med att vara tjej, nej. Det finns många negativa anledningar som vi gärna vill slippa, så här kommer dom 5 värsta, enligt mig!


  1. Horstämplen, skitsnack och att aldrig få vara privat. Det är sanningen bakom alla tjejers helvete. - och varför vi gör oss så mycke ont själva!
  2. Utseendefixering, humörsväningar och utfrysning. Mobbningen är värst mellan tjejer.
  3. Okej då, det där med tjejveckan, lingonveckan eller vad ni nu vill kalla det - mensen. Det är sjukt jobbigt också, vissa skulle nog göra allt för att slippa den!
  4. Är det inte så, att när varje förållande tar slut är det vi tjejer som bli lämnade ensama kvar med tårar i ögongen och ett brustet hjärta? Det är inte rättvist.
  5. Varför kan inte jag får slippa morgonen med alla dessa jobbiga prylar och medel som jag måste ta för att se represtentabel ut? Ansiktsmakser, conceler och hårprodukter som kostar förmögenheter varje månad - då vill man bli en vanlig killa som oftast (!) slipper desa bekymmer. 

Yes, där var det. Nu lämnar vi detta ämnet och så lovar jag en ny och fräsch topplista om precis en vecka!
Ha det underbart till dess!

/ Fiie

Studerar bakfyllan!

Godmorgon på er.. Jo, det är sant. Jag är ganska nyvaken.. Haha.
Det blev en lååång natt med otroligt mycke roligheter!

Vi gick som sagrt ganska tidigt igår ifrån mig, redan vid tio tiden tror jag. Men vi blev nekade kungsbacka, tyvärr. Men sån är lagen. Vi tog då en spontan tripp till Göteborg för att prova lyckan där. Men det gick inte heller. Så Ida, som hann bli jävligt rund om fötterna åkte hemåt, men vi tar igen det i sommar! Jag och Emma hamnade på Berså i Göteborg, ett schysst ställe, lite litet och tråkig musik imellanåt, men alkoholen dög, och det fanns sjukt mycket sexigt att både titta och känna på ^^ Vi ägde dansgolvet, alla killar vill ha oss och vi fick gratis drinkar, så vi klagade inte. Emma blev mer eller mindre utslängd av vakten ( som för övrig är en av våra mest omtyckta lärare på skolan ),när dom stängde så vi tänkte åka hem. Men tror ni det gick något tåg halv fyra på morgonen? Nej. 06.17 gick det tidigaste, så vi fick vänta.. Jag sov en stund och vi frös en stund, och vi sjöng en stund.. Vi var hemma hos mig vid 7 tiden imorse. Snacka om en sjukt lång, men grymt rolig partylördag! =)

Emma åkte hem vid tolv idag, och sen somnade jag om och vaknade på riktigt vid sex tiden. Har inte ätit annat än chips, ostbågar och juice idag, och en massa vatten såklart. Jag är inte riktigt van vid det här med bakfylla ännu, har en tendens att hinna bli nykter innan sängen, men denna gånget ville det sig inte. Haha!
 
Nu får ni skratta rejält åt våran kväll, för det kommer jag göra ett bra tag framöver!
Topplistan idag kommer snart! ;)

Puss
/Fiie
RSS 2.0