Skål för en underbar helg!

God kväll i hettan!
Hur mår ni? :)

Jag har precis färgat håret, det blir tamefan bara rödare och rödare.. haha. Men snyggt! Och nu njuter jag av lite skugga medan jag dricker en cider och taggar inför Göteborg med Emmagumman ikväll :)
Grillplatsen inför lördag är bokad, i sista sekund.. tur jag fick den! Så nu jävla vänner, vi ses väl vid 17.00 tiden på lördag? ^^
Yeahj!
Jag tänker totalt släppa alla måsten och all stressångest över skolan och städning ikväll, för jag är på så jädra bra humör, så det kan ju bara bli bättre med världens underbaraste Emma :)

Vad ska ni hitta på ikväll?
Jag hoppas få se en eller annan majbrasa, det är ju det som är grejen med valborg, tycker jag.
Kan sakna det lite med storstan.. men hey, en utgång på en torsdag är ju aldrig fel ;)

Ha det gött nu!
Puss / Fiie

Åldersgräns för att sminka sig?

Alltså, seriöst.
Ska det bli åldersgränser på allt nu? Till och med att få sminka sig?
Jag har ärligt talat en liten delad mening om detta, för jag tycker att argumentet " låt barn vara barn så länge det kan " är så himla rätt, men jag tycker också att " varför är det ett problem? ".

Samhället idag ser ut som det gjort det senaste åren och jag håller med om att utseendet blir mer och mer upp förstorat.
12, 13 och 14 åringarna ser hemskare ut än någonsin och det missbrukas mascara och foundation blandat med smaklösa kläder..Och visst påverkas barn/tonåringar, flickor i 11, 12 års åldern av oss äldre och av hur en del tjejer i deras egen ålders grupp egentligen ser ut. Men är der förbjudet att få utforska och experimentera?

Jag började använda smink som 12 åring, min mamma vid 30 och min lillasyster fyller 14 nu i sommar men hon har nästan aldrig ens tagit på sig mascara. Jag är riktigt stolt över att hon inte fallit för grupptrycket och hennes klasskompisar som ser ut som clowner.
Men å andra sidan, jag har aldrig tycker det var fel av mig att börja intressera mig för kläder och smink mixat med killar och fest så tidigt som 12 åring. För det beror helt på hur man är som person, och ja. Vi påverkas ju såklart av dom vi umgås med, till en viss grad. Men min fråga är, borde det sättas en åldersgräns för att få köpa smink produkter?

Jag hörde på radion om en pappa som förbjudit sin dotter att sminka sig fören hon går i åttonde klass, dvs när hon har fyllt 15. Och om hon kunde hålla fast vid det skulle hon få en smink kurs och lära sig att sminka sig " diskret ". Men förlåt, vad i helvete är det för en pappa?
Tjejer slutar leka med barbie vid 5, det skaffar sig pojkvänner på dagis och det lär sig till och med att skicka sms innan det fyllt 10 år. En del tjejer vill inte alls sminka sig, ha pojkvänner eller veta av sex fören det gift sig medan en del tjejer vill överdosera smink i en väldigt hög grad. Och vad är felet?
Föräldrar måste självklart ta sitt ansvar och fostra sina barn till att inte bli en missbrukare under "idealet" av en tonåring. För vi alla blir mer och mer noga med hur vi ser ut, och vi i min generation och äldre måste vara förebilder för våra systrar.

Som sagt, om det nu ska finnas en åldersgräns på att få sminka sig som det finns en åldersgräns för att rösta och köpa alkohol, så borde den väl var rimlig? Och jag klagar på åldersgränserna för allt. Systembolaget borde sänka åldern till 18, och man borde få rösta som 16 åring. 12 år? 14?15?.. hur gammal ska tjejer få vara för att börja använda smink? Det är enkelt. Det borde INTE finnas någon.
Det är löjligt att det ska finnas så mycke oskrivna regler att inte det sunda förnuftet kan få styra mer över oss.
Jag tänker fortsätta vara storasyster och när mina två små systrar, som inte alls är små längre, vill börja använda smink till en rimlig nivå så då tänker jag finnas där och som med allting annat lära dom att använda det met måtta.

Fjortisar är alltid fjortisar, det är deras livsstil. Emos är emos och nördar är nördar.
Vi väljer våran personlighet som ung, och vi kan ändra på oss när vi vill.
Kom ihåg det, tjejer!

/ Fiie

Svettande irritation!

Eller borde det vara irriterande svettningar? .. Hur som helst.
Hej på er!
Jag tänker inte låtsas om som att jag är pigg och glad för det är jag då rakt inte!
Jag är irriterande, trött och riktigt deprimerad.

Jag sökte vid denna tiden förra året jobb i kungsbacka, och fick ett svar på Café Trubaduren. Jag har verkligen tivts där och tjänat helt okej. Dom som jobbar där har stöttat mig under en tuff period, och jag trodde jag skulle få fortsätta jobba, för det är så jag har blivit lovad. Men nu är jag kickad, eller ja.. Jag tog det så iaf. Jag förstår att det är lite tajt om tider och bla bla bla.. men, om man nu ska sparka en person, borde inte chefen göra det isf? Och borde man inte få bli sparkad med lite känsla.. ? Nej, istället får jag veta det när jag har förhoppningar om att få mer tider innan sommarlovet så får jag veta att jag inte kommer få mer tider där " på en månad eller så ", men hallå? Då är det sommarlov och jag är inte här!
Jag ska inte gnälla, för ett extra knäck är aldrig en anställning på papper. Men jag har skattat, jag har slitit och jobbat då jag absolut inte egentligen kunnat och jag har varit trogen, så jävla trogen det där stället. Men vad får man tillbaka av det?
Så är branschen, jag tycker bara ärr det är irriterande och jag känner mig riktigt sviken. För det hade kunnat skötas på ett mer respektabelt sätt.

Så från ett problem till ett annat.. Fasiken vilken luft ute. Och vad är det med mig och att svettas så fort jag går utanför dörren? Alltså, ibland funderar jag på om jag är gravid eller bara har sjukligt mycket vätska inom mig?
Jag är som en vandrande svettbomb, känns det som.. Haha, nej vad äckligt.
Fast jag har hört att Julia Roberts aldrig använder deodorant, är hon inte mänsklig eller luktar hon bara sjukt illa då?

Jag ska iaf planera lördag kvällen nu, så vilka kommer på grillparty på lördag? ^^ Sen ska jag se på säsongs avslutningen på Andra Avenyn.. Jisses, hur ska jag klara mig utan det hela sommaren?

Vi hörs imorn!
Puss / Fiie

Åskrädsla och tatuerings funderingar!

God kväll. Eller god morgon, för jag har typ just vaknat till liv igen efter några timmars djup sömn.
Jag väcktes av att det mullrade och smattrade på rutan. " Hjälp, det åskar, blixtrar och blåser storm. Jag kommer dö! ", jag är nämligen så barnsligt rädd för åska och blixten.. När jag är ensam iaf. Och när det blåser storm så tror jag alltid att det ska ramla ett träd eller något så jag ska dö.. :S
Nåja, nu har vädret lugnat ner sig och jag hoppas kunna somna om igen om en stund.

Idag har jag endast tränat och sen haft ett möte och filat det sista på min redovisning om ångest på onsdag. Det känns sjukt spännande!
Jag har börjat kolla på en ny gaddning också. Tycket det är på tiden att jag gör min tredje nu, och jag vet precis vad jag ska ha. Dock vet jag inte vars, eller riktigt 100% hur den skall se ut. Så jag fortsätter spana på internet och så ska jag kolla med min tatuerare när han kan tänkas ha tid för mig i sommar. Jag vill även göra en 4 inom en snart framtid, för jag har en idé på den också. Men jag tror det blir en i sommar och sen en till under vinter halvåret igen.

Planeringen i veckan blev bra tycker jag. Har lite skola och plugg, städning och sen är det shopping under fredagen.
Så denna vecka har jag längtat efter länge, eftersom det är min sista vecka som 18 åring, haha.
Jag längtar ännu mer till att fylla 20, men 19 är stort det med. Speciellt om man känner att det året kommer vara framtids avgörande.
Så på söndag får ni inte glömma att gratta mig, och kom för all del och fira mig på lördag. Då blir det grill party och tårtätning i massor!!

Jaja, nu har jag bloggat alldeles för mycket i ett och samma inlägg. ( Förlåt Frida, jag ska skärpa mig på kortare inlägg! )

Puss och Kram!
/Fiie

Kvällsfika och planering!

Nu kurrar magen igen och hjärnan är på högvarv efter allt pluggande.
Kvällsfika och veckoplanering och sen min skönhetssömn!

Jag säger god natt med lite matbilder ifrån gårdagen.
Lax i gräddsås med ris och avokado.
Glass med varma hallon och chokladsås.




Mjölk och mackor är det bästa sättet att avsluta kvällen på!
God natt!
/
Fiie

Topplistan 26/4

Ja! Äntligen! Jag lovade en riktigt bra topplista, och jag håller vad jag lovar.
Idag blir topplistan full av snygga, vackra och söta karlar =) Jag kunde inte bestämma mig för bara 5, så det blir...
Min topp 6 lista över svenska hunkar! ( Fast jag skulle vilja ha orgie med allihopa! )

  • Brolle! Det vackraste som mina ögon skådat, det underbaraste mina öron hört och mitt hjärta har aldrig bultat så hårt för någon annan som för denna man. Han kan sjunga, han kan spela gitarr, han kan skriva hjärtskärande texter som jag älskar. Brolle, det är Du som jag vill leva med. Ta min hand, vi ska aldrig skiljas åt..
  • Markus Fagervall! Åh min heliga skapare. Norrlänningen som får mitt hjärta att slå volter av kärlek. Snygg, sexig, vacker, farlig och förbannat charmig.. När får jag svar på mitt frieri brev Markus?
  • Måns Zelmerlöw! Måns, måns måns.. Du har allt. Du är allt. Vem vill inte kyssa dom där läpparna? Jag önskar jag föddes som Marie Serneholt ibland, för då skulle du vara Min.
  • Björn Gustavsson! När han uppenbarade sig som BRAT i Parlamentet så föll en lyckotår för mig, humor, charm och världens sötaste leende. Björn Gustavsson, mitt hjärta slår så hårt för dig, följ med mig hem till götet och du blir den lyckligaste pojkvännen på denna jord!
  • Alexander Skarsgård! Han är alltid, och då menar jag alltid lika farligt snygg.
  • Fredrik Ljungberg! Jisses i min bralla, jag tror jag får en fontän orgasm av att bara titta, dregla och sukta.. Vill du ligga med mig, Fredrik Ljungberg?
                          


Jag tror bestämt att min framtida man måste vara ifrån norrland för att få mig på fall, det tycks vara den sortens karlar jag drar mig till.. Brolle, Markus, Måns eller Björn, Alexander eller Fredrik.. Nån av dom är min, men vem?

Nu vill jag veta, vem håller med mig och vem kan möjligen ha en åsikt om min topplista idag?

/ Fiiie


Full fart på en söndag!

Det blev en övernattning ute i skogen hos Ida och sen en lugn start på Robinson repris i morse!
Riktigt härligt.
Igår spelade vi krocket, och detta året va det Ida som tog hem segern. Så det står lika i matcher just nu, väntar med spänning på nästa års revansch! Vi kom liksom på idag att vi borde ha det som tradition eftersom vi spelade förra året vid denna tidpunkten också ;) Haha! Vi käkade även riktigt god och gräddig mat, glass och annat gott däremellan. Spelade spel och skrattade oändligt mycket, har lite träningsvärk i både mage och käkar idag, haha!

Jag landade precis hemma och tänkte göra mig lite käk om ett tag sen städa och sen plugga. Fast jag vet iofs att jag kommer sitta här om en timme igen och skriva något onödigt bara för att slippa allt det där tråkiga. Är det inte typsikt?

En powerwalk står på schemat idag också, så jag får se om jag orkar ta mig i kragen och promenera en halvtimme innan det är söndags TV som gäller! :) Dock utan en B&J idag, jag åt tillräckligt med grädde och socker igår, så ikväll blir det fruktsallad och "sockerärter" ( varför heter det så, egentligen? ).

Topplistan kommer ikväll, och jag lovar att den har varit värd all väntan och längtan!
Så håll utkik i bloggen runt åtta tiden ikväll! :)

Nu ska jag dammsuga, jippie!
Puss och Kram /Fiie

Bloggar från solen!

Hallå!
Jisses, det känns som att jag vore på solen just nu. Det är riktigt varmt, nej hett ute. Det är på gränsen att vara omöjligt att ligga stilla i solen, men jag njuter. Verkligen. Det som bekymrar mig är dock att jag känner mig riktigt äckligt blek. Fast jag jobbar ju på det här ute ;)

Jag ska snart bege mig in i duschen och sedan städa lite innan jag åker till Ida för lite sommarlekar och mat!
Det ska bli mysigt, att komma hemifrån och gosa ner mig i hennes skratt o tokigheter! ;)

Jag tänkte avrunda nu och önska er en underbar lördagskväll och hoppas ni njuter av solen! ;)

Puss o Kram / Fiie

Sommar-panik-stress!

Jag vet inte egentligen vars jag ska börja, för huvudet bara snurrar på mig.
Magen gör sjukt ont, och jag inbillar mig att det är träningsverk, men det gör seriöst så ont att jag inte ens kan andas i mellan åt. Illa! Och förutom den verken harjag en outhärdlig träningsverk i framsida lår och rumpa, vilket inte är härligt när man har tvätt tid..

Strunt samma, det var inte det jag ville dela med mig om idag.
Sommaren börjar komma, solbrillor, glass och festivaler. Klänningar, rakade ben och snygga bikinis.
Är det bara jag som känner en irriterande och negativ panik stress över sommaren?
På vintern så är det liksom okej att vara deprimerad och lite "ful" i mellan åt. Men under sommar, eller i början av sommaren, runt maj månad så är man ju inte direkt jätte brun och inte heller speciellt pepp på att raka benen varje sekund för att kunna springa runt i kjolar och bikini. ( iofs är det roligare att vara osminkad och känna sig snygg på sommaren! )

Alla måsten också på sommarlovet. Det ska alltid vara så planerat och fullspäckat. Festivaler, sommarjobb, sol & bad, träning och glass ätande. Fester, midsommar och födelsedagar i massor att fira.. Under sommaren händer allt på något sätt. Och jag känner mig seriöst stressad inför sommaren. Jag är inte alls pepp på hela den här grejen med att vara på sommar humör och bara leva livet, som alla verkar tro att man gör på sommaren.
Fast jag älskar sommaren, jag verkligen avgudar sena sommarkvällar och långa dagar på stranden med en bra bok.

Nu är min tvätt klar, och jag måste nog gör något åt min onda mage. :/

Puss o kram vänner!
/Fiie

Sol, blommor och plugg!

Hej hej.
Nyss hemkommen, efterlängtat kan jag lova!
Med orsak av gårdagens dystra inlägg känner jag mig nu tvingad att skriva något mer positivt och glatt!

Så vilken tur att jag haft en riktigt bra dag då med solsken, riktigt uppskattat. Glass med min babe, samtal och så blommor.
Jag har fått vackra vita rosor av någon, vem inte vem ännu. Men jag tror nog mamma skickat dom. :) En nalle skulle komma också ;) Det gjorde min dag, min vecka, min månad och mitt år. Blommor är nog den finaste jag kan få, jag älskar verkligen att få vackra rosor med ett fint kort till. ( En pik till er som har svårt me present till min födelsedag ) Haha!

Jag ska fortsätta kvällen med att göra mig mat och sen plugga tills jag somnar!
Men först ska jag hänga lite på facebook och prata skit med någon som vill det. ;)

Ha en fantastisk kväll mina vänner!
Puss / Fiie

Vackra blommor! Tack för den glädjen och omtanken! ;)

När allt går åt helvete.

Nej, nej, nej.
Det är bara för irriterat och infekterat.
Jag orkar inte ens säga orden.
Jag ger upp det.
Struntar i allting. Sviker mig själv.
Jag tar åt mig.

Förbannade satans jävla helvete!

Borde inte det får duga någon gång?
Avslappnat. Ostressat.
Glatt. Lugnt. Lyckligt.
Bara för en, en enda jävla dag.

Jag ska gråta.
Jag ska deppa. Jag ska gråta och skrika.
Jag ska svära och jag ska tamefan bara hata allt.
För det är väl tillåtet?
Det är väl okej?
Det är väl inte förbjudet?

Men när allt, verkligen allt går åt helvete.
Då finns varken tårar, skrik eller glädje.
Då existerar tystnaden.
Tomhet och ensamhet.

När allt går åt helvete
då lever jag  en bubbla långt ifrån omvärlden.
Ingen ser. Ingen hör. Ingen vet.

Hemligheten bakom en underbar sallad!

Jag älskar sallader. En härlig räk, tonfiks eller min favorit - caesarsallad är ju så underbart gott.
Men jag har alltid haft problem med att göra och äta sallad hemma. Jag tycker det blir så enformigt, tråkigt och smaklöst..
En sallad ute på ett fik är ju det bästa, men vet ni vad? Jag har kommit på det. Jag vet tricket, hemligheten med att få till en härlig sallad hemma! Eller egentligen, tricken. För dom är några..

Mitt största problem är ju dressingen. Jag är så svag för Blue Cheese eller vitlöks sås, men detta vet ju alla fettkällan i salladen och det kan vara drygt att stå hemma och få till en bra dressing utan recept sådär, och då är ju en vinegrett så enkelt och gott att göra.
Jag gjorde en enkel och improvisations rik vinegrett på:
Lika delar vatten som olja
Salt, peppar och salladskrydda.
Vispa med en gaffel och droppa över salladen!
Problem nummer två som jag brukar ha är att jag inte lyckas få min sallad lika god och härlig som på café. Men nu när jag stod i köket och rotade bland mina favoriter i frukt och grönt så tänkte jag att " ja, varför inte blanda frukt o grönt " och det gjorde jag. Så mitt tips är alltså :
Ta dina favoriter hemma bland frukt och grönt och använde det. För det blir gott!

Och uppläggningen då? Gör något roligt med det. Man äter ju med ögonen sägs det, och det är sant.
Om man lägger upp maten snyggt, roligt eller i färgordning.. ja vad som helst som ser bra ut, så blir det godare att äta!


Så här blev min räksallad idag.
Lite Kiwi, tomat, paprika, fetaost, avokado, blandsallad och så ägg!
Protein rikt, vitaminrikt,fettsnålt och så förbannat gott att avsluta kvällen med!



Jag älskar verkligen att vara smart och komma på nya idéer och lösningar på mina världsliga problem!
Visst ser det kreativt och gott ut? :)


Nu ska jag äta choklad och njuta av Andra Avenyn.
Puss på er!

Små lyckostunder i vardagen.

Det är egentligen inte jobbigt, det är faktiskt egentligen ganska roligt med skola. Jag gillar skolan. Jag tycker om att lära mig och jag gillar att plugga, egentligen. Jag älskar att få tillbaka prov och uppgifter och veta att den tid man lade ner lönade sig i bra betyg.
Men när jag kommer hem ifrån en hel dag i skolan, och iofs inte gjort mycket, så orkar jag bara inte. Luften försvinner och min hjärna måste laddas om. Istället för att laga en god middag och sätta sig med böckerna och lära sig något roligt och nytt, vad gör jag då? Jo jag hamnar här, eller ute på ett fik eller i sängen med en film.. Allt annat än att göra det jag egentligen borde, vill och ska göra.

Jag har skrivit i kalendern " plugga 16-19 " , nu är klockan snart 19.00 och jag har endast börjat planera uppläggningen på en föreläsning hittills.. Middagen bestod av en muffins och en kopp té, ändå har jag precis handlat massa god o härlig mat?
Vad är problemet?

För mig är det ensamheten. Tankarna och känslan av att sakna energi.
Jag hatar att plugga själv, jag hatar att bo själv och jag hatar att leva ensam. Det stör min studieteknik. Jag tänker att " jag ska göra det " men när jag väl gör det, så blir det bara halv gjort och dåligt, o fokuserat och konstigt. 
Men det måste ju finnas ett sätt att orka? Eller..
Jo. Det gör det.

Jag hittar mina små lyckopiller, mina energiladdningar och glädjestunder i vardagen, jag andas in dom och placerar dom i hela kroppen. Jag sparar dom, limmar fast dom på vissa speciella ställen i själen. Där finns dom och där kan jag med trygghet plocka fram dom när det behövs. Mina lyckostunder i vardagen, mina vänner, bloggen, lite choklad och så några 100 situps.

Idag fick Susan Boyle den äran. Ni har väl hört om henne? Hon gjorde ju en Paul Potts tycker jag och chockade hela världen i stort sett. Riktigt härligt. Hon är en sådan person som jag vill bli, eller ja.. Ni fattar. En sån som tror på sina drömmar och uppfyller dom, en sådan person som aldrig ger upp. Det är lycka och glädje!

Nu ska jag äta en chokladkaka, lägga mig i sängen och plugga på psykologi. Sådeså!

Puss o Kram på er!
/ Fiie

Lång nattssömna = Pigg morgon(?)

Godmorgon!
Jag har precis kommit till skolan och väntar på att lektionen skall börja, Näthandel.
Har haft en lång morgon, tagit god tid på mig och bara chillat.. Vaknade gansak tidigt, redan innan väckarklockan ringde.
Kan det beror på att jag sovit sedan 19.00 igår kväll? :O

Ja, det är sant. Jag var så förbannat trött och hade ingen ork till någonting. Så när jag kom hem slängde jag i mig en tallrik flingor och sen somnade jag. Haha, och 12 timmar senare vaknade jag piggare än någonsin!
Så nu hoppas jag att jag orkar med hela skolveckan och inte somnar lika tidigt ikväll, eftersom jag måste både plugga och träna ;)

Jag har förövrigt kommit på hur jag skapar länkar i min blogg, haha. Smarta jag ;) 
Så nu ska jag leta upp ett riktigt bra youtube klipp och länka, yeahj!

Och jag kom just på att jag totalt glömt bort topplistan. Vad är det med mig egentligen? Lovar en massa saker utan att göra dom? Fy skämms på mig ritkgit rejält! Jag får skylla på en upptagen hjärna av kärleksbekymmer, haha. Fast nej, sådan har jag ju inte.. Skolarbeta? Ja, nej. Nej.. Jag har inget att skylla på förutom min totala lathet och glömska.. Förlåt, verkligen. Men jag känner er, ni dör inte. Och gör ni det så lovar jag att stå för alla kostnader under begravningen och ska själv rista in dödsorsaken på gravstenen. " Död på grund av uteblivien topplista på Sofie´s Blogg"

Äh, skit samma. Nu ska jag vara lite effektiv på lektionen som börjar snart.
Har tydligen ett prov att göra snart? Jisses då.

Puss o Kram
/ Fiie

Meteorologerna är dom enda som får betalt för att ljuga!

Godkväll!
Fy sjutton vilken härlig söndag jag har haft. Den har varit så lugn och ostressad, en riktig söndag som jag vill ha det. Osminkad och onyttig. Ja, jag köpte den där förbannad Ben and Jerrysen, men det var den sista för 2 månader framåt.. hoppas jag :o ;)

Vädret var ju sisådär som sagt, blåsigt men soligt. Och imorn ska det tydligen bli likadant om inte kallare. Men hallå, vad kan dom där förbannade väder gudarna? Jag kan se på nyheterna, men när vädret kommer då byter jag eller gör något annat, jag tycker det är så meningslöst med vädret. Ibland, ja någon gång på sommaren kan jag titta bara för sakens skull, men oftast så är det bara struntprat ändå. Min älskade bror sa en gång " Ja, meteorologerna är nog dom enda som får betalt och behålla jobbet för att ljuga" och lillasyster Sofie instämmer där. Jag brukar vakna upp och kolla ut genom fönstret, och sen bestämma dagens planer och klädsel. Att lita på dom är ju som att tro på Gud, när jag ser bevis så kan jag börja fundera på existensen

Nej, nog pratat om väder och vind.
Nu ska jag fortsätta se på Van Veeteren och sen ska jag sova!

Tack Anna för kommentaren, det glädjer mig ;)

Puss o God natt!
/ Fiie

Trista söndag.

God morgon!
Jag har nu varit vaken sen klockan 9, ovanligt för att vara mig. Men av någon anledning var jag pigg och ville upp och ut i solen, men nej då. Så bortskämd ska jag inte få bli, nej nu kom våren tillbaka och kylan. Jävla skit!
Det blir solarium idag alltså. Sådeså!

Jag har hittills bara legat i soffan och gottat mig med lite tv och plugg, men tänkte slänga på mig ett par jeans och ta en promenad ner till hemköp, jag är så äckligt sugen på Ben And Jerrys så ni anar inte.. Jag har iofs bestämt att äta så lite kolhydrater som möjligt nu framtill sommaren, men en B&J kan jag väl inte dö av, right? Den tränas ju ändå bort av mina sexiga situps ikväll, sådeså! Egentligen kan man inte resonera så.. men ja, som sagt. Jag måste få fira att jag är tillbaka hemma och att jag är solbränd i april, det är ovanligt. ;)

Till middag idag tänkte jag göra en kycklingsallad, och jag har ett litet dilemma. Har nämligen en kycklingfiléer kvar ifrån märket kronfågel, och ja. Glas i kycklingen? Vågar jag äta upp den eller kommer det sluta med att jag ligget på akuten och blir uppskuren? Hm.. hjälp?

På tal om annat så har min MSN virus, tror jag iaf. Och det är sjukt jobbigt, för jag är rädd att datorn smittas. Samtidigt vill jag inte byta MSN/Hotmail.. gash, det är jobbigt. Men antar att jag måste byta till en annan adress nu.

Nej, Hemköp var det ja. Sen ska jag plugga näthandel :)
Missa inte topplistan ikväll, den är tillbaka!

Puss o Kram
/Fiie

Rester kan bli god mat!

Sådär ja. Tillbaka efter en lång rask promenad. Jag älskar verkligen jogga/gå när solen varit framme hela dagen och det börjar svalna till ute, så jädra härligt!
Men mat var det jag skulle blogga om ;)

Jag åt lax igår, och jag fick lite över av den och av riset jag åt till. Så jag gjorde mig en liten, hm.. gryta?sås? nej, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det..  Jag gjorde iaf en riktigt god rätt som smakade helt underbart.
Ni behöver inte ha rester, det går ju att göra ifrån dagens inköp också, såklart.

Du behöver ( till drygt 1 portion ):
½ Lax ( tinad från frysen )
Råris, portionera enligt förpackningen
Paprika ( gul är finast i denna rätt )
1 tomat
½ burk majs.
Turksik yoghurt ( creme fraiche går också bra )
Salt, citronpeppar och timjan
Solrosolja

Gör så här:
Koka riset enligt förpackningen ( om ni inte som jag gör den av gårdagen, då den redan är färdig )
Laxen skall vara stimlad och skuren i tunna fyrkanter, stek den ( med olja i pannan ) på max värme i någon minut och sänk sedan till medel. Krydda med salt och peppar.
Skär tomaten i bitar, ganska stora.
Strimla paprika, ca 6 strimlor tycker jag är lagom.
Häll majs, paprika och tomat i stekpannan och låt värmas i några minuter
Om ni kokar riset samma dag så låt det svalna och häll det sedan i pannan.
Blanda i yoghurten/cream fraichen i pannan och låt sjuda någon minut.
Rör om allt i pannan.

Servera med lite sallad och toppa med timjan. Timjan är en riktig sommar krydda tycker jag, och den passar så bra till allt, både varm och kall mat!

Jag fick ingen riktig bra bild, ( har inte lärt mig kameran riktigt ännu ) men denna får duga.
Visst ser det riktigt gott ut? Det är det verkligen! Sommar mat på hög nivå!


Smaklig måltid! =)
/ Kocken

Solbränd lördag!

Hallå i solen!
Jag måste bara säga det, att herrejädrar vilken värme.
Jag klev upp innan elva idag och har spenderat tiden på min balkong med en bra bok och frukost, fruktsallad och vatten!
Så härligt :)

Jag tänkte fortsätta denna soliga eftermiddag och kväll med en promenad bort till statoil och köpa mig en cykelpump, nu är det daxs att cykla! :) Jag ska göra mig en middag sedan, och lördag som det är tänkte jag äta lite kolhydrater, haha.
Blir det bra slänger jag upp både bild och recept sedan ;)

Nu ska jag rota fram sommarkläderna och bege mig utåt mot stan. ;)
Ha en fortsatt trevlig lördag nu min vänner.

Puss / Fiie



Härlig fruktsallad med banan, grönt äpple och kiwi. Toppad med lite vanilj och choklad yoghurt. :)

Matig fredag!

Laxsallad till huvudrätt och smoothie till desert, fredagsmys för Sofie i solnedgången.
Här kommer recept och bilder!

Laxsallad med råris, 1 person.
Du behöver:
1 laxfile, findus frysta går bra.
Råris, mäts enligt förpackningen.
1/4 Zucchin
1 tomat
Majs
Grönsallad
Citron peppar och solrosolja.

Gör så här:
Koka riset enligt förpackningen, ca 10 minuter brukar det vara.
Strimla laxen i tunna skivor
Skär grönsakerna efter hur du vill servera dom.
Salladen skall sköljas.
Töm riset på vattnet och låt svalna någon minut.

Lägg upp på en tallrik och servera med lite turkisk yoghurt ( jag använder den yoghurten till all mat nästan ) toppa med citronpeppar.


Min banan och choklad smoothie,
Du behöver ( till 1 stort glas ):
1 banan
Skåne mejeriets vanilj och choklad yoghurt, dosera enligt önskemål på tjocklek.
1 kiwi till garnering

Gör så här:
Mixa bananen med yoghurten
Häll upp i ett glas och garnera med kiwi.


Där har ni en underbart härlig start på en fredagskväll.
Nu ska jag njuta av kvällssolen med en kopp té och en bra bok!

En omtalad blogg = En bra blogg?


Nu ska jag berätta någon riktig roligt för er.
Min blogg, som läses av inte allt för många personer, den är omtalad. Den ingår i polisundersökningar och tydligen har jag skrivit rent utav brottsliga saker i mina tidigare inlägg, det påstår iaf en person. Personen ifråga vet att jag aldrig skulle göra något olagligt, (jag är inte som du). Haha, är det inte bara för komiskt? Eller, borde jag blir rädd och ledsen?

Jag funderar starkt på att kontakta Katrin Zyotomierska, hon har ju koll på det här med att ha en omtalad och rent utav hatad blogg i vissa tillfällen, kanske hon kan berätta för mig hur jag nu ska överleva? Eller vänta, är det inte bara bra att ha en både älskad och hatat blogg? 
Jag tvivlar starkt på att alla Blondinbellas läsare älskar henne.
Jag har ju aldrig börjar blogga för att bli omtyckt, och inte för att bli ratad heller för den delen. Och då kan jag tycka att dumma kommentarer och saker som att personer känner sig påhoppad av något jag skrivit kan vara ganska så enormt onödigt, eller hur?

Nog om detta, det var bara en liten pik till den som nu vill ta åt sig, för som sagt, jag skulle aldrig göra något frivilligt brottsligt eller nämna en person vid namn för att få denna att må dåligt, nej sådan blogg har inte jag.

Tjingeling alla snygga!
/ Fiie

Morgonsolen är den bästa solen!

God morgon!
Jag lyckades somna igår, och jag vaknade till av den starka solen imorse.

Gjorde mig en härlig frukost och har nu suttit på balkongen sen halv tio. ;)
Tänkte faktiskt ta och diska och sen sätta mig och sola någon timme till innan jag ska göra stan och sedan tvätta ikväll!

Ha en härlig fredag!
/ Fiie

Visst äter vi nyttigare och "renare"mat på våren/sommaren?
Frukter, sallad och kött är ju så mycket godare då, eller hur?



Kanske sovdaxs?


Vill bara påpeka att klockan är över halv ett på natten och jag är vaken.
Min mage värker och ögonen är tårfyllda, min kropp ömmar och huvudet är tungt..

Jag borde sova.
Ja, jag ska sova.

Men jag kan inte.
Vill inte, eller jo.
Jag ska, jag kan och jag vill sova!

God natt.

/ Fiie

Vem älskar inte sommaren?

Hallå!
Jag sprudlar av energi och lycka nu känner jag, hela kroppen mår så bra.
Är det inte bara helt fantastiskt hur humöret påverkas av vädret, va?
Jag var så deppig, trött och less bara för några veckor sedan, men nu när värmen är här och solen skiner så är alla problem som bortblåsta, eller ja. Dom ytliga problemen iaf.

Prov, NP muntlig redovisning och så shopping, balkongstädning och god mat. Det är vad jag gjort idag, och näst på schemat står det vila. Jag ska sätta mig i skuggan, ja för (tyvärr) har jag morgonsol och inte kvällssol på min balkong, och skriva lite och dricka té.

Nu när sommaren, ja för det är sommar enligt min mening. Hemma i Norrland var det vår, för när det är vår så går man runt i vårjacka och så är är det inte grönt på marken, det är för kallt att ha på sig sandaler och solen steker bara högst upp på bergen. Men i Göteborg, här är det sommar. Värmen är hög och det är på tok för varmt att traska runt i sneakers eller klackstövlar, nu åker sommarskorna fram! :) Och det är grönt på marken.

Jag lägger upp en bild på balkongen, den blev ju så mycket finare efter jag städat den. Jag ska iväg och köpa blommor också, riktiga blommor, men det får bli en annan dag! :) Lägg märke till hur grönt det är på marken nedanför ;)



Ha en underbar torsdagskväll!
Puss o Kram / Fiie

Snabb köttfärswook!

Hallå bloggen!
Jag är så jädra glad över att vara tillbaka hemma, har pluggat och bara njutit idag.
Fick i mig lite käk nu också, och jag blev så sugen på att ta ett fint kort och ladda upp åt er, så här kommer receptet på en härlig o snabb köttfärswook ;)

Du behöver:
200g köttfärs
Findus frysta grönsaker. Majs, paprika och broccoli.
6 cocktail tomater
1 matsked turkisk yoghurt.
Timjan, salt, peppar och oregano.
Solrosolja.
Gör så här:
Fräs köttfärsen med mycket solrosolja och kryddorna.
Värm sedan på grönsakerna och tomaterna i ca 3 minuter och blanda allt.

Toppa med lite yoghurt och njut!

Påskbilder, del 2.


Emilia har fått träffa och rastat sin favorit, Biffen!

Solen stod högt och lyste varmt!

Vi hittade vårtecken, tussilago!

Isglass i vårsolen, det är vad jag kallar påsklov!

Vi grillad korv!

Emma var en mästare på att grilla. Dock saknade jag en kladdkaka, Emma :O
Jag hade en sista myskväll o kvällssolen med systrarna och älsklings hunden Harry!



Vi gjorde fula och roliga grimasare, det är kärlek det!

Vi hade en helt fantastisk kväll innan jag lämnade norrland.
Syskon kärlek på hög nivå!

Jag tog en hejdå fika med mamma på centralen i Sundsvall.

Jag lämnade ett soligt men ganska kyligt norrland
Och anlände drygt 7 timmar senare i ett kvavt och somrigt göteborg, älskade pendel så jag saknat dig!
Kollektiv trafik, woho!

Och så här galet glad var jag när jag kom hem till min lägenhet! =)

Fler bilder finns på facebook för den som är nyfiken! ;)

Nu ska jag iväg och träffa tjejerna på tjejkult och sen blir det plugg hela natten lång!
Puss o kram / Fiie


Som lovat, härliga påskbilder! Del 1.


Det blev tacos, godis och levande ljus under lördagen med systrarna.

Det här ör vår i norr, blå himel och snö på ängarna. - Vackert som bara den!

Jag åkte på trav med mamma och bror min.


Släkt/Påskmiddag hos Farfar och Tant Ruth, där jag träffade kusinbarnet Lilly.

Se där ja, jag var ju konstnär som liten.

Mera godis, åh vad jag älskar påsken!

Jag fick ha långa och fina naglar under 1,5 vecka. Tyvärr gick två av och resten fick jag slita bort igår kväll. :/

Jag har festat och myst med Tina, och hennes poese. ;)


Jag hinner inte mer nu, måste plugga och handla. Kommer fler senare ;)

/ Fiie

Borta bra, men Hemma bäst!

Äntligen! Jag är helt slut, på ett bra sätt.
Jag klarade mig ifrån åksjukan och lyckades få till lite med pluggandet.
Jag kom hem och slängde mig i soffan med en kopp té och njöt av andra avenyn, min soffa, min tv!
Nu är jag ny badad, lagt en ansiktsmask och jag känner mig fräsch och pigg igen! Härligt.

Jag säger då de, borta bra men hemma bäst, och det här är mitt hem nu. I kungsbacka, i min lägenhet, här hemma. Jag vet inte hur jag ska kunna flytta härifrån efter skolan, det kommer svida i mitt hjärta, verkligen.
Familjen och den lilla byn hemma i norr kommer ju alltid vara hemma, men det är en viss känsla av att ha sitt eget.

När jag klev av tåget i Göteborg var klockan strax efter sju, och jag var helt säker på att jag hamnat på någon somrig semesterort, för jädrar vilken värme, vilken känsla och vilken doft av sommar.
Jag som tyckte vi hade det varmt i Norrland. Nu hoppas jag att jag möts av härliga solstrålar imorgon så jag kan sitta på balkongen och plugga inför provet på torsdag! :)

Bilderna ska jag lägga in ifrån kameran också, men jag kan visst bara ha ett USB uttag igång så jag får koppla från internet när jag ska lägga in dom. Imorgon någon gång kommer alla härliga bilder!

Nu när jag är back in town och jag verkligen känner hur energin bara pirrar i min kropp så hoppas jag att jag kan se framemot 2 månader av lycka och framsteg, och med min underbara ägodel kamerna ska jag ta så mycket mat-bilder och annat skojjsigt. Bloggen kommer verkligen göra framsteg nu, det känner jag på mig =)

Nej ni, det var det inlägget i ord det, imorgon blir det bilder.
Säger god natt och hoppas ni underbara människor får sova gott!

Puss o Kram / Fiie

Nu åker jag!

Hallå vänner.
Jag lovade en stor uppdatering idag, den kommer ikväll!
Jag sitter på tåget nu, och kameran är fullladdad med härliga bilder.
 
Jag har sjukt mycke plugg att ta igen och min tåg åksjuka börjar smyga sig på. Så jag ska bege mig till bistro vagnen och kolla utbudet där!
Vi hörs ikväll!

/ Fiie

Hur ska jag kunna åka nu?

Hej bloggen! Hur mår ni?
Äter ni nå påskgodis o njuter? Braaaa där!

Jag har haft en helt underbar lördag, jag är så glad nu.
Shoppat med syster i Birsta, mys. JAG HAR KÖPT EN KAMERA! och lite annat.
Sen blev vi ensam hemma, jag var barnvakt o det var tacos och fest här med Emilia o Linn, jag har världens goaste systrar!
Så nu ska jag sova för jag är sjukt trött. Imorgon ska vi på travet o sen får ja se om det blir en sväng till farfar eller Tina.

Jag  åker hem på tisdag så jag tänkte låta bloggen vara tills, då laddar jag inte lite bilder o annat roligt!

Ha nu en bra fortsättning på påskhelgen och njuta!
Puss o Kram / Fiie

Solig fredag, Glad Påsk!

Det var soligt och jag satt med systrarna och njöt i solen och såg snön smälta bort, det är riktig norrländsk vår det!
Sen kom dimman och kylan och förstörde allt. Så det blev en riktigt god middag istället, och underhållningen stod Talang och min prinsessa Emilia för, hon sjöng Baby Goodbye, ni vet med E.M.D, haha! ;)
Nu är det snart läggdags eftersom vi alla ska upp tidigt imorn för att åka till Birsta, shoppashoppashoppa! Justja, kan någon låna mig lite pengar till det.. ? ^^

Vi satt och filosoferade idag på vad vi 4 syskon har för olika talanger, vad som är våran personliga nisch.
Emilia är den enda som verkligen kan sjunga o skådespel.
Linn är sjukt duktig på att rita och hon är även ett ljushuvud i skolan ( men där tror jag Emilia går om henne senare)
Jag själv ska ju bli författare, så det är la min grej, att skriva. Och ja, jag är bra på att skrika och vara envis också..
Min bror, ja han kom vi inte på något om, vi satt länge och funderade på vad hans grej var, han är bra på mycket men inget vi tyckte var bra nog. Så frågade vi mamma " Ja, han är den enda som gör som jag säger av er" Haha.
Ja, tyvärr stämmer det. Vi 3 brudar trotsar jämnt mamma.

Är det inte rätt ballt hur olika vi ändå är? Till utseendet är vi ganska lika, men annars då är väldigt olika. Ja, förutom att vi har mammas humör då allihopa. Och det vet ju alla som känner min mor att det inte alltid är så positivt..

Nej, sängen var det.
God natt!
/ Fiie

Regning torsdag.

Hallå!
Jag gör absolut ingenting denna regninga och trista torsdag.
Vi ska snart fara o stor handla mat, och sen ska jag ligga och mysa med Linn hela kvällen framför Grey´s Anatomy =)
Vaknade sent idag också, men det kunde jag behöva tyckte jag, sådeså!

Jag sitter och går igenom lite gamla dokument som jag skrivit och ja, vad kan man säga?
Det är märkligt det där hur man ser sina egna ord och tolkar dåtiden på ett annat sätt nu.. Jag blir lite smått irriterad över vilka felsteg och hur jag tänkte en gång i tiden, haha. Men det finns mycke vackert också, mycket som jag skrivit som kan komma till användning i framtiden, tex till min självbiografi.

Det står besök på schemat idag också, av vem eller när vet jag inte riktigt, men det återstår att se. Haha.
Det ska iaf blir lite gott käk ikväll och ett glas vin för min del, tänkte försöka ha lite kvalitetstid med mor min.
Och sen såklart väntar en helg med party och shopping, jag tänkte äntligen försöka få den där kameran köpt ;)

Jag saknar alla hemma i götet och jag längtar efter den där krog rundan Emma ;)
Vi ses snart vännerna mina!

Nu är det daxs för lite mellis här hemma! ;)
Puss / Fiie



En riktig prinsessa ;)

Skämt eller verklighet?

Jag kan inte av någon sjuk anledning inte skapa en direkt länk i mina inlägg, men denna adress måste ni kolla.
Jag brukar inte lyssna på NRJ, jag är en inbiten Th Vocieare, men detta är fan helt jävla skandal!
Om det är ett skämt, så skrattar jag på mig helt seriöst, och det kan ju för fan inte vara sant, vem gör isf något sådant?
Jag blev helt tagen och bara gapade när jag lyssnade på en stackars kille som blev dumpad i radio och han trodde det va ett skämt sen, men icke då. Men jag måste säga att det hela lät så jävla fejkat så jag hoppas, ärligt talat så hoppas jag det var bara ett rent skämt.
Kolla in den iaf!

http://nrj.se/?underpage=165.30841#2255

/ Fiie

Sudda sudda bort din sura min..

Hej hej!
Då har Ida satt sig på tåget och är nu på väg hemåt, tråktråk! Jag hade velat åka med hem, för jag saknar götet och min lägenhet!! Men ja, jag åker hem om en vecka ;) Och missförstå mig inte, jag älskar att vara med familjen =)

Idag har jag och lillasyster bestämt att vi ska plocka påskris och sen städa hela huset, och efter det ska vi lägga oss i soffan och mysa, det har hon lovat ;)
Så nu är det bara på med täckbyxorna och sedan ut i snöslasket för att leta påskriset.. Hm!

Idag är även en sådan där dag då jag är deprimerad och hade jag varit hemma i kungsbacka hade jag definitivt legat inne i sängen och tyckt synd om mig själv, men nu går inte det. Och tur i oturen är väl det, för egentligen, vad blir bättre av att sura?
Nej just det, ingenting!

Så nu slänger jag på mig leendet och springer ner till min prinsessa Emilia! ;)

Puss o Kram / Fiie

Att andas i fyrkant.

Det sprack. Alla känslor kom på en gång. Tårarna gick inte att hindra och luften tog slut.
Det svartnade. Hjärtat stannade. Hjärnan slutade tänka på något annat än nuet och att överleva.
Jag sprang, barfota i nattlinnet sprang jag genom skogen tills mina ben inte längre orkade bära mig och jag föll livlös till marken. Livlös till marken. 
Jag kände igen känslan, men den skrämde mig nu mer än förr. Jag var vilsen i en tom skog, vilsen i en okänd by, vilsen i min själ och långt ifrån medvetande i handlingar.
Vad tog jag mig till? Minns inte.
Jag vaknade nyss upp i en lerhög. Lukten vad en blandning av unket och frisk havslukt. Sommarsolen gick precis upp i samma sekund som mina ögon och jag drabbades av ångest. Jag var vilse. Vilse i vilken del av världen då?
Hur hamnade jag här? Minns inte.



- Ett utdrag ur " Den blottade nakenheten" som kommer att ges ut förr eller senare.

/ Fiie

Jag vill skrika!

Hej!
Jag är på sjukt dåligt humör idag, det är inte sant vilken jävla irritation jag burit på hela dagen.. och jag vet inte varför. Gash!

Dagen har bara försvunnit ut till ingenting. Stan blev inställt för stackars Ida har fortfarande nackspärr, så istället ha vi sovit halva dagen och bara tagit en promenad halva dagen. Tråktråktråk!
Och imorn blir det ingen stan heller för då åker bruden hem och jag ska spendera dagen med prinsessan Emilia!

Men ärligt, vad är det med mig? Jag orkar inte börja vara arg och vara deprimerad här nu, det passar inte in liksom.
Men o andra sidan så vet jag att jag borde ta ut all min ilska och frustration nu när jag är hemma så jag inte bär med mig den tillbaka till skolan, för då går det käpp rätt åt helvete kan jag lova!
Nåja, imorgon åker ju Ida som sagt hem och då får jag tid till att ta hand om mig och bara mysa, för det är ju därför jag egentligen kom hem. Det har varit riktigt roligt att ha med mig Ida och det har inte varit lika ensamt nu, och jag hoppas hon haft det bra? ;) Tråkigt nog får vi skjuta på en guidad tur runt vackra nordingrå till sommaren kanske? :)

Nu funderar jag starkt på att skälla ut mamma och sen ställa mig på bryggan och bara toktoktok skrika så högt och länge jag bara kan!!
Frustration på hög nivå, inte positivt!

/ Fiie

Nackspärr & snygga naglar!

Godkväll vänner!
Regnet fortsätter, snön tinar och mitt tålamod tryter.. Men mitt i detta mörker finns ljus!

Idag skulle vi till Kramfors och jag skulle visa Ida stora staden som vi är så stolta att ha, haha! Men den lila stackaren hade sådan nackspärr så hon fick bestämt ligga hemma medan jag åkte iväg och blev nagel fin för en gångs skull på länge.
Jag är ju en riktig nagelbitare och har alltid varit, men nu hade mamma bokat tid hos en jätte söt kvinna som gjorde mirakel med mina naglar, helt underbart! Nu hoppas jag bara att dom håller ett tag så jag kan vänja mig och för att sedan spara ut mina egna ;)

Nu har vi ätit tjockpannkaka och snart ska jag trycka i mig lite chokladbollar, haha. Onyttigaste jag när jag är hemma. Haha.
Men sådant får man ta.. ;)
Frida, det blir stenhårt på gymmet efter påsk, right? ^^

Nu kokar te vatten och jag ska ta hand om min Ida som bara gnäller över sin smärta, haha verklig! ;)

Puss o Kram / Fiie

Lyckan kommer, lyckan går..

..men tryggheten den består!

Det har varit en lugn och skön dag här i sörle/mjällom/norrfällsviken.
Plugg, mys och snöbollskrig med systrarna ute och sen klättring med Tina. :)
Jag har sorgligt nog släpat runt på en jädra migrän och spänningar i nacke och axlar så mitt humör har inte varit på topp precis, men som tur är så kan jag dölja allt med mitt vackra leende. Haha!

Nu har hela huset somna och jag är den enda som är vaken, ja för till och med Ida somnade.
Jag hörde att det vankas fest nästa helg, Kramm ska tydligen köra vilket jag uppskattar.. Jag har dock sagt att när jag var där på annandag jul var det min första och enda gång, men jag tror jag bryter det för jag är riktigt sugen på att visa byn hur man festar på riktigt! ;)

Mina tankar dom snurrar på som vanligt och det ändras inte bara för att jag är omringad av nära och kära. Det finns så jädra mycket som jag behöver sortera och radera i både hjärna och hjärta, men det står ganska stilla och går tungt framåt nu. Försöker ändå göra mitt bästa för att strunta i tårar, minnen eller panik-ångest under denna vecka eftersom jag inte ser någon anledning till att må dåligt, tyvärr så samarbetar jag inte bra med mina tankar och känslor och det är alltid min inre röst som styr, ni vet den där lilla djävulen som försöker göra livet så tufft och motstridigt som möjligt, ja precis.
Men hey, vem har sagt att livet borde vara lätt, eller svårt för den delen? Gör man bara det bästa av varje dag utan att strula till det så slutar det lyckligt.

Nu ska jag ta och somna till en bra låt och bara gilla läget. Imorgon har vi en ny sprudlande dag som jag tror kommer innehålla lite ridning och en lång promenad om jag får bestämma! ( Fast borde inte Ida få bestämma egentligen?)

God natt mina underbara vänner!
/ Fiie

God morgon snöslask!

Det regnar och temperaturen ligger på plus sidan, vilket inte uppskattas ifrån min sidan!
Vaknade riktigt illa imorse och nacken värker, men som tur är har jag en söt lillasyster som med glädje masserar den. :)

Som dagen ser ut nu verkar det bli filmmys och sedan lite pluggande ifrån våran sida, det känns inte så lockande att slänga sig ut i den regniga och slaskiga snön, dock vill jag ut och andas lite frisk luft iaf! Så en promenad med vovven blir det absolut sedan =)

Kort och gott en uppdatering, precis så som Frida vill ha det!
Puss o Kram / Fiie i norrland!

Home sweet Home!

.. jag kan inte riktigt bestämma mig. Eller jo, det är klart jag är glad att vara hemma :) Nästan lite för glad, haha. Det pirrar liksom i min kropp och jag känner mig sådär barnsligt lycklig igen.
Vi ligger och myser med syskonen framför en film och det är snart läggdags här i huset. Tidig morgon och (sen) tidig kväll.

Vi har ännu inte planerat något för morgondagen eller resterande dagar här hemma, vi tar det nog lite som det kommer. Hoppas på en dag med Tina och klätterväggen, och så ska vi nog festa till lite tror jag, dunken med hembränt står och väntar på oss ser jag. Haha.

Nej ni, nu väntar en efterlängtad natts sömn och jag ska ta och krama om lillasyster Emilia lite innan hon somnar av glädje för att ha mig hemma. =)

God natt och sköt om er!
Puss o Kram / Fiie i Norrland!

Äntligen på väg!

Hallå och God morgon! :)
Efter stök och bök men ändå en ovanlig smidig och bra start så sitter vi äntligen på tåget!
En latte blev drucken och en hejdå kram av Frida blev tagen. Nu väntar en 3 timmar lång resa mot stockholm för att sedan byta till en 3 timmar lång resa mot slut stationen Sundsvall! Finally!

Jag hade planer på att finansiera i en kamera igår kväll men så blev inte fallet, tyvärr. Jag har bara inte råd med det just nu.
Men jag fyller ju faktiskt år snart ( 1 månad! ) och då hoppas jag få en slant att köpa en kamera för. Då känner jag på mig att bloggen kommer växa, mera bilder och mera läsare, jag längtar! =)

Nu kommer det snart en konduktör och Ida och jag ska sätta igång med skolarbete och sen blir det film och en massa skratt och ja, jävlar vad jag är glad hörrni!

Vi hörs i Norrland!
Puss o Kram / Fiie

Sprudlande glädje och ångestframkallande packning!

Hallå! Jag är på toppen humör idag. Trots att förkylningen trycker ner mig och jag egentligen borde ligga limmad i sängen, jag skiter i det helt enkelt!
Dagen började med lång sovmorgon och jag var riktigt seg ur sängen och låg bara där med en tidning och myste, men tillslut pallrade jag den lilla kroppen ur sängen och kom till skolan i tid! Hade genomgång inför NP muntliga efter lovet och sedan blev det tidig middag på stan med babesen! :)

Nu har jag dragit fram resväskorna och ja, jag har redan ångest och är otroligt frustrerad över hur detta ska sluta..
Jag har med erfarenhet sett att jag alla gånger jag åker hem packar på tok för mycket. Och jag intalar mig själv innan varenda hemresa att Nej, denna gången ska jag bara ha 1 väska, men ja.. det slutar alltid med 2, eller 3..
Skor, kläder, smink och skolböcker.. En vinterjacka och en vårjacka.. Det är mycket som ska med när jag ska vara borta i nästan två veckor.. haha. Men jag ska verkligen göra mitt bästa för att få med mig så lite som möjlig upp för jag vet också att jag kommer gå igenom mammas garderob det första jag gör och med största sannolikhet hitta ett par skor eller några nya jeans, så jag borde nog ha en extra väska som är tom?!

Städning och planering står på schemat också. Så det blir en kväll fylld med detta, och jag ser så mycket framemot att komma hem så jag tycker det är bara roligt! :) För en gångs skull vill jag städa.. haha!

Jag kommer kliva upp tidigt imorgon, men hinner jag inte slänga in ett inlägg så bloggar jag ifrån tåget.
Känner på mig att bloggen kommer bli välbesökt under kommande vecka ;) Kameran kommer att köpas också snart!

Puss o Kram vänner / Fiie

Hostar vidare i solen.

God kväll!
Det är en helt underbart fantastisk nästan sommar liknande kväll. Våren här i söder kommer fort och värmen är helt underbar! Jag undrar hur jag ska lyckas ställa om ifrån mina sneakers till vinteruggsen hemma i norr på fredag?
Just det, på FREDAG! om 2 dagar. Och nu är presenten till syster köpt också, det blev ett par sjukt fina converse i rosa med hjärtan, jag tror hon kommer digga dom starkt. ;)

Min förkylning fortsätter att irritera mig. Jag lyckades dock göra bra ifrån mig tycker jag på NP i SvB, jag skrev en krönika om hur vi påverkas av film, musik och böcker. Jag tycker den blev bra, och eftersom jag ganska nyligen arbetat hårt på en annan krönika så känner jag att jag fick med mig allt som en bra krönika ska innehålla. Så jag är nöjd, nu väntar bara betyget på den..

Medan solen nu går ner bakom bergen här utanför så ska jag ta och laga lite käk, göra mig en härlig smoothie och sen ska jag hämta resväskan ifrån källaren och jädrar vad jag ska packa! Tjosan hejsan vad kläder jag ska tömma för att sedan byta ut mot nya ifrån mammas garderob, jajjemensan! Haha.

Jag hoppas ni får en underbar kväll och har haft en härlig onsdag.
Puss o Kram / Fiie
RSS 2.0