Rester kan bli god mat!

Sådär ja. Tillbaka efter en lång rask promenad. Jag älskar verkligen jogga/gå när solen varit framme hela dagen och det börjar svalna till ute, så jädra härligt!
Men mat var det jag skulle blogga om ;)

Jag åt lax igår, och jag fick lite över av den och av riset jag åt till. Så jag gjorde mig en liten, hm.. gryta?sås? nej, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det..  Jag gjorde iaf en riktigt god rätt som smakade helt underbart.
Ni behöver inte ha rester, det går ju att göra ifrån dagens inköp också, såklart.

Du behöver ( till drygt 1 portion ):
½ Lax ( tinad från frysen )
Råris, portionera enligt förpackningen
Paprika ( gul är finast i denna rätt )
1 tomat
½ burk majs.
Turksik yoghurt ( creme fraiche går också bra )
Salt, citronpeppar och timjan
Solrosolja

Gör så här:
Koka riset enligt förpackningen ( om ni inte som jag gör den av gårdagen, då den redan är färdig )
Laxen skall vara stimlad och skuren i tunna fyrkanter, stek den ( med olja i pannan ) på max värme i någon minut och sänk sedan till medel. Krydda med salt och peppar.
Skär tomaten i bitar, ganska stora.
Strimla paprika, ca 6 strimlor tycker jag är lagom.
Häll majs, paprika och tomat i stekpannan och låt värmas i några minuter
Om ni kokar riset samma dag så låt det svalna och häll det sedan i pannan.
Blanda i yoghurten/cream fraichen i pannan och låt sjuda någon minut.
Rör om allt i pannan.

Servera med lite sallad och toppa med timjan. Timjan är en riktig sommar krydda tycker jag, och den passar så bra till allt, både varm och kall mat!

Jag fick ingen riktig bra bild, ( har inte lärt mig kameran riktigt ännu ) men denna får duga.
Visst ser det riktigt gott ut? Det är det verkligen! Sommar mat på hög nivå!


Smaklig måltid! =)
/ Kocken


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0