Sjuka mardrömmar.

Hello babes!

Jag har just precis vaknat typ, min natt har varit katastrofal och jag har en jävla huvudvärk, så no school for me today!
Som jag skrev igår så skulle jag försöka sova gott, men tror ni jag kunde det? Nej.
Trots ångestmedicin och glada tankar så kan jag inte sova lugnt på nätterna, och jag hemsöks av samma typ av mardrömmar hela tiden.. Uscha! :/

Så nu har jag sjukanmält mig och ska istället gå ner och köpa Sushi och sen lägga mig i sängen och plugga.. ( inte konstigt man har migrän när man måste plugga naturkunskap.. )

TTYL ^^
/ Fiie


Kom på att jag aldrig la upp bilder från i fredags. Jag lyckades hitta en bra biooutfit iaf :)

Time to dream.

Nu ska jag blunda och drömma mig bort till ett varmt, vackert och ångestfritt land där jag kan slappna av.
Men som vanligt lär jag vakna om tre timmar kallsvettig och skrika.. Mardrömmar är bajs!

Lite musik innan jag stänger datorn för detta dygn bjuder jag på.
And remember, make Love NOT War! <3

/ Fiie

Hatardettajävlapissväder!

... sådeså!
Jag är verkligen ingen regn och blåst människa, men det är väl ingen egentligen?
Det är så trist att längta efter vintern för jag AVSKYR kyla, men just nu så önskar jag det  vore snöig och iskall vinter. Julafton, glögg och skoteråkning hemma i Norrland.. <3

Jag har en dålig dag och jag vill bara lägga mig ner och sova tills imorn då jag hoppas att den blir bättre.
Och det tänker jag göra också, snart. För först tänker jag vara ansvarsfull och tvätta klart och diska upp från middagen igår, plugga lite. Och sen ska jag ta mig en TV kväll med thé, mackor och tända ljus. Jag saknar min prins nu bara, min älskling, kom hiiiiiit babylove <3

Men fan, nu börjar jag få huvudvärk också.. och jag måste släpa mig ner för trapporna till tvättstugan, plocka ur tvätten ur maskinen, släpa mig Alla trappor upp igen för att hänga upp tvätten.. Lockande? NEJ!
Sånt här skall göras på helgen när man ha tid och ork, varför är jag så dum att boka tvättid en Tisdags eftermiddag?

Oseriöst och tråkigt, sån är min blogg emellanåt.
Hejdå.
/ Fiie

Det är insidan som speglar din utsida.

Jag ser mig själv i spegeln och upptäcker en massa fel. För mycket fett där, en ny cellulit här och påsar under ögonen, som grädden på moset är jag blek och osexig. I mitt huvud går tankar som ” jag önskar jag kunde gå ner fem kilo” eller ” Varför ser inte jag ut som Jennifer Aniston eller Beyoncé? ” och den alltid återkommande ” Åh, alla ser bättre ut än mig”.  Jag har länge trott att om jag ser annorlunda ut på utsidan så kommer min insida förändras och jag blir den vackra person jag vill vara, och framförallt blir jag lycklig. Men är det verkligen så?

 

Ni som läser Blondinbellas blogg vet ju hur mycket hon skriver om självkänsla och hur viktigt det är att äta för själen och att trivas med den man är, även om man inte är size 0. Jag brukar ofta hålla med om det hon skriver eftersom jag tycker det är ett klokt tänkande, och jag ser på henne att hon inte är anorektiskt smal eller ohälsosam. Jag tycker inte om när folk trycker ner henne och dömer henne, och jag tror starkt på att hon lever efter det hon skriver också. Hon har den där utstrålningen som jag kämpar så hårt med att hitta, hon lyser styrka, stolthet och självkänsla!

 

Jag är idag så missnöjd med mig själv som det bara går att bli, jag har nått toppen av botten i att kritisera och hata sig själv. Men jag har också insett att för att kunna nå dit där många andra befinner sig, nämligen vid den punkten att man är nöjd med den man är och att man kan le på ett kort och det syns att man är vacker, både från insidan och ut, då måste man börja djupt inne i själen. För det går inte att förändra sitt utseende om man inte är beredd att kämpa och göra uppoffringar för det.

 

Det är inte lätt att vara vacker idag, för trots att du kanske ser otroligt bra ut och har ett bra liv så kan du avsky den du är, av den enkla anledningen att pressen på att se ut på ett visst sätt ökar så enormt. Om vi bara kunde ändra på vårat tänkande och istället för att tänka ” Tänk om jag såg ut som henne.. ” till ” Jag ser ut som jag gör, och det är jag Stolt över!” så skulle så många må så mycket bättre. Tror ni inte det?

 

Det största hindret för mig att komma över för att blir nöjd med den person jag är, både till utsida och insida är att sluta trycka ner mig själv istället för att berömma och kritisera mig själv på ett positivt sätt. För om jag lyckas med att stå för den jag är och gå med rak rygg till gymmet, då kommer jag definitivt att kunna prestera 110 % och jag kommer se ett resultat. För det är faktiskt så att om vi är missnöjda med oss själva och tror att ”bara jag börjar med träningen” så mår man bättre, så uppnår man inte alls samma resultat som man kunde göra om man tänka annorlunda. En av dom viktigaste frågorna att ställa till dig själv innan du går till gymmet eller tar på dig joggingskorna för en promenad är ” Varför vill jag träna” Jo, för att jag mår bra då. Jag tränar för Min egen skull, för min hälsa och för mitt välmående. Inte för att gå ner i vikt eller för att tror att du blir lyckligare bara för att du tränar och slutar att äta.


Kom ihåg:


Du blir lyckligare när du tränar för att du mår bra av det. Du ser resultat när du är positiv till att träna och du uppnår din maximala styrka när du inser ditt värde som person!





/ Fiie

Frukost på sängen!

God morgon älsklingar!
Sovit gott?

Jag har bestämt mig för att inte kliva ur sängen idag mer än nödvändigt. Ja, förutom när jag kanske ska iväg på "dejt" ^^ men det är inte fören ikväll!

Nu ska jag lägga mig till rätta i sängen och mysa med frukost på säng och en mysig film.
The only thing thats missing now is you.. <3


Bamsefruksot på sängen, riktigt söndagsmys!

/ Fiie

Min lördag i bilder!


Älskar lägga mig i en nybäddad säng!

Jag möblerar typ jämt om, så nu ställde jag soffan så sne :)


Dresscode för dagen, niiice!


Tog ett varmt bad efter en jobbig powerwalk!


Finns det något bättre sätt att avsluta en lördagskväll på? Nej!

Puss på er!
/Fiie

Grannfejden?

Jag blir riktigt arg nu! Min riktigt patetiska granne är helt.. ja, jag hittar inge ord. Han är bara creepy!
Jag börjar alltid morgonen med att spela musik, antingen på radio eller MTV, och likaså idag när jag skulle städa och fixa här hemma. Jag spelar NRJ på en normal ljudnivå och blir på sådär gott humör som man blir av grym musik.
När jag står i badrummet och städar toaletten så bankar/slår någon i min ytterdörr så jäkla hårt att jag flyger upp och hjärtat bokstavligen talat hoppar upp till halsen.
Och detta är inte första gången gubben gör så. Redan efter någon vecka när jag bott här kom ringde han på dörren och bad mig sänka ljudet på TV:n, jag sänkte och glömde bort händelsen. Det gick någon vecka till och på kvällskvisten ringde det på dörren igen och denna gången var han upprörd och drog en riktigt skrattretande uppläxning för mig om reglerna för att bo i hyreshus. Jag stängde dörren och fortsatte lyssna på musik och se på TV.
Nu har han slutat ringa på, nu slår han bara hårt i min dörr och smäller sedan igen sin egen.

Jag förstår verkligen inte grejen med det hela? Denna gamla, fula och ensamma gubbe verkar ha enorma problem, och jag förstår verkligen inte varför han väljer att bo i ett hyreshus om han inte klarar av att jag spelar musik eller ser på TV i min egen bostad!
Så, nu är jag stark inne på att ringa upp Robban Aschberg och be honom läxa upp min granne.
Jag har tamefan inte betalat miljoner för min lägenhet för att sedan inte ens få leva i den. Det finns inge regler för att bo i bostadsrätt, det finns någon som kallas för sunt förnuft och respekt. Och jag har båda två. Jag spelar inte hårdrock klockan 2 mitt i natten som vissa andra gör i min lägenhet, och jag väcker inte mina grannar tidigt på morgonen genom att väsnas som ett odjur när jag går hemifrån. Jag spelar musik mitt på dagen i en normal ljudnivå och jag ser på TV med en normal ljudnivå, jag skriker inte ett bankar i mina grannars dörrar och jag beter mig inte som en sur gammal hagga!

Jag är arg. Riktigt riktig förbannad! Det är min lägenhet och jag tänker inte tåla mer ifrån den där gubben. Nästa gång han tänker banka i min dörr så ska jag läxa upp honom ordentligt kan jag lova, för detta är Inte okej!

/ Sofie

Älskade lördag!

God morgon! :)

Jag har sovit ut ordentligt idag, det behövdes kan jag lova!
Trots att jag vaknat typ 5 gånger under natten/morgonen av att någon smsterrat mig så har jag sovit riktigt skönt! :)

På planeringen idag står:
  • Plugga, naturkunskap B och projektarbetet ( egentligen grupparbete men lika bra jag börjar själv )
  • Göra träningsschema för nästa vecka. Funderar på att hitta på något nytt. :)
  • Handla mat. Trots brist på pengar måste jag handlar mat för en vecka. Illa!
  • Och som alltid, Städa! Idag är det dock bara köket och badrummet som behöver sig ett lyft.
  • Träna ikväll, sen ett långt, varmt bad med ett glas vin!

Vad ska ni göra idag?

Btw, frukost. Om jag skulle få välja min sista måltid i livet, så skulle det definitivt vara frukosten.


Ha en sjukt bra lördag, vi hörs med ett lite mer djupt och allvarligt inlägg under kvällen!
Puss / Fiie

Effektiv fredag!

Tjena tjena.

Jisses, idag är det en sådan där dag då man måste stressa hit och dit trots att man är så trött att kroppen skriker sömn.. :S
Nåja, Idag har jag haft Kick Off på SvenskaMässan, riktigt inspirerande och mycket intressant. Det fick mig att inse att jag faktiskt ska satsa på mitt UF år och göra det till något roligt. :) Spännande ska det bli att jobba med detta hela läsåret. Jag har även hunnit med en stadsrunda med Sarah och nu sitter jag och slänger i mig mat medan jag försöker komma på vad jag ska ha för kläder på mig ikväll. Vad tar man på sig när man ska på bio egentligen? Jag har alltid problem med det, vad är en typisk bio outfit? Naket? Ja, fan jag kör på det.

Nej nu ska jag fortsätta stressa runt och läsa alla goa bloggar, jag älskar verkligen alla olika bloggar, men jag måste nog säga att mina favoriter just nu är Stinalee och Foki och självklart Carolina Gynning!
Sen skulle jag ljuga om jag sa att jag inte läser Kissie´s, Paow´s och Amandavardet, bara för underhållningens skull. Haha.

Fuck, bråttom var det ja.. Hejs på er!

/ Fiie



Ja, stackars pappa som inte bryr sig om sin dotter, och Rasmus är verkligen lycklig som slipper mig?
Eller hur var det nu igen?


Nu jävlar!

Haha, nu ska ni få höra!
När jag gick på mellanstadiet gjorde jag ett tappert försök att lära mig spela gitarr och sjunga, det gick helt åt helvete med båda två.
Dock har jag Aldrig gett upp drömmen om musik och att en dag lära mig, eller jo, sjunga kommer jag aldrig kunna. Men jag tänker lära mig spela gitarr så jag åtminstone kan göra lite musik till alla mina tusen texter.. :)

Så nu har jag anmält mig till en sån där gratis gitarr kurs över internet, haha.
Så önska mig och min fina gitarr lycka till nu, för det lär vi behöva!

Kycklingwook med avokadotortilla.

Sådär, när jag ändå är igång lägger jag upp mer mat.
Denna enkla maträtt gjorde jag på 15 minuter max, och jag lovar att det är så gott att man inte ville sluta äta!

För två personer behöver du:

2st kycklingfiléer, tinade.
Tortilla bröd ( 4 st )
Zucchini
Cocktailtomater
Paprika
Majs
2 x Avokado
Turkisk yoghurt, ca 1 dl.
Soya
Salt och peppar
Chilikrydda
Solrosolja

Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar, ( halva halvor ) och stek den på medelvärme tills den är genomstekt och fått färg.
Skär sedan grönsakerna och häll i det i wookpannan blanda med salt och peppar.
Låt det blandas och värmas i någon minut medan du mosar avokadon och blandar i yoghurt.
För lite starkare smak så krydda wooken med chilikrydda  och soya.

Tortilla bröden skall helst värmas i en stekpanna så dom blir varma och får en lite knaprigare yta, men i brist på stekpannor valde jag att värme brödet direkt över plattan och det gick riktigt bra.
När du värmt dina tortilla bröd, på det sätt du känner bäst för, så skall du "bre på" avokadon på bröden och fyll det sedan med kycklingwooken.

Så här ser resultatet ut, en figurvänligt måltid som är billig och GOD!



Smaklig måltid / Kocken

Tonfisk och Couscous

Nu kommer äntligen lite mer mat i bloggen! :)
Jag har varit lite lat när det gäller att laga mat, men nu har jag äntligen filurat ut några nya recept, så här kommer det första. Det är egentligen så enkelt att jag inte behöver skriva det, haha.

Recpt beräknat till 2 personer

Till detta behöver du:
CousCous
En burk tonfisk ( stor )
Turkisk yoghurt
Cocktailtomater, ca 10 st
Salladsmix, GoGreen
Mandlar
Salt, peppar

Gör så här:

Koka couscous enligt förpackningen
Häll av vattnet och blanda i tonfisk och yoghurt ( efter tycke och smak ) tillsätt salta och peppar och tomaterna
"Koka upp" under omrörning på svag värme. Toppa med mandlar och salladsmix.
Servera med morötter och du har en måltid som man kan döda för!



En bra dag är en rolig dag.

God dag!

Okej, så här är det. Majoriteten av dom dagar jag har i veckan så är jag deprimerad, trött eller bara allmänt irriterad. Men idag är jag på riktigt riktigt toppen humör! Jag är flummig, glad och positiv till livet, vilket är sällsynt!

Jag drabbades av en skrattattack idag i skolan, haha. Det får mig att tänka på när jag gick på mellanstadiet och jag blev kallad för skrattsofie för jag alltid fick skrattattacker och kunde inte sluta. Och nu kommer jag skratta så fort jag tänker på en viss kille eller en dvärg. Haha! Men jag förstår faktiskt charmen i att kunna skratta och vara glad, livet blir så förbannad mycket roligare att leva om man kan slappna av och skratta. Tänk om alla dagar kunde innehålla skratt och glädje? :)

Så medan jag är på så bra humör idag så ska jag försöka få någonting gjort också, har ju en hel del plugg och disk att ta tag i, dessutom måste jag se över min ekonomi ordentligt, det skriker "tooooooooooooomt" på mitt konto, illa!

Jag bjuder på lite galen humor iform av mig själv, haha!
Puss / Fiie





Och just det ja, jag gillar dig starkt som fortsätter kommenterar min blogg med sådan härliga och positiva ord, det värmer enormt! Fortsätt gärna tycka till och säga ditt om hur dålig jag är som dotter, det är helt okej!

Pink is the best.

Nu ska jag ta ett bad och sen sova, men måste bara visa er ett klipp med Pink, för er som inte såg VMA galen i söndags natt, eller reprisen idag så måste ni se detta.
Pink är enormt duktig och jag gillar verkligen hennes stil, och att hon har, efter Madonna och Beyoncé då den snyggaste kroppen någonsin gör det inte sämre.

Så kolla in detta när hon uppträder med låten Sober under VMA galan, lägg märke till hur orädd och tajmad hon är, det är så bra så jag blir mållös.. :)

Skita i allt och sova?

Hello!

Jag är ledig idag, eller lektionen är inställde rättare sagt. Och jag borde sätta mig ner och hård plugga på Naturkunskapen som ska in innan söndag, men jag vill inte. Det är ett tråkigt ämne och en tråkig uppgift, dessutom måste jag städa och plocka undan tvätten.

Fast helst av allt vill jag göra det mörkt och sova.
Sova bort alla känslorna och vakna upp som en glad och positivt människa. Tror ni att det funkar?
Jag tänker nog testa iaf..

Jag fick förresten en sjukt konstig kommentar häromdagen, nästan så jag blev lite rädd.
Jag trodde jag visste vilka som läste min blogg, men tydligen så vet jag inte det. :S Scarry!
Så, du som skrev den där kommentaren om min pappa, vem är du? Och om du vill ha svar på din fråga så ska jag ge dig det, men jag vill veta vem du är först!

Jag har lite små ångest inför allt i övrig, jag avskyr verkligen att jag lider av återkommande ångestkänslor. Jag vet inte riktigt heller hur jag ska hantera allt när det dyker upp. Who knows?

/ Fiie


Helvetes skit!

Jag är så förbannad! Så in i helvete arg!
Jag har precis fått tillbaka mitt internet ifrån tele2 och nu börjar jag få meddelande om att jag använder för mycket utrymme än vad som är tillåtet.. Så dom stänger ner hastigheten på mitt internet! GAH!

Nåja, nu funkar det jag och ska ändå sova snart.
Idag var det en soft dag i skolan. Frida hade ett bra ben och bröst pass på gymmet och sen var det lunch i flera timmar som spenderades ute i solen ^^ Sen slösade jag och Emmagumman lite tid på Frank´s.

Äh, skit samma, vem bryr sig om min patetiska dag fylld med svordomar och ångest? Haha!

Nej, nu ska jag sluta bita på naglarna och hoppa i säng istället.

Pärlan. Du kallade mig pärlan.
Jag blev glad.

Puss och Kram
/Fiie

Good morning beautiful!

Jag är stressad och irriterad denna morgon för allting har verkligen gått åt helvete under det senaste dygnet för mig.

Slänger upp en underbar låt iaf.
Puss / Fiie

Aldrig mer!



Jag kommer inte ur sängen idag, helt seriöst.
Jag är dödare än döden själv...

Barn, börja aldrig dricka.

Nu ska jag ta mig ner till hemköp och handla ( önska mig lycka till! ) sen sova! Bilder kommer imorn.

/ Fiie

Klackarna i taket!

Nu packar jag ner vinflaskan och möter upp Emma i stan för en helkväll på krogen!

Vi hörs imorgon, om jag lever!

Och ja, finns det någon bättre låt att dansa till just nu? Nej! Jag älskar den.





/ Fiie

Utgång i kväll!

Hallå! :)
Hur mår ni?

Jag håller på stressa för fullt här hemma med klädval och allt annat som blir till problem när man skall gå ut.
Jag skall iaf ut med Emmagumman och Ebba, jag har aldrig festat riktigt med Ebba så jag ser framemot en kanon kväll med tjejerna!

Nu ska jag rota igenom garderoben lite till och hoppa in i ett bad. Det är lite bråttom nu eftersom jag skall vara i stan om två timmar. Hjälp! Panik!



det är kanske daxs att städa garderoben?

Ljushuvudet Fiie!

Okej. Jag bjuder på mig själv, för jag älskar att jag är dum ibland.

Jag fick ett "septemberäpple" av Frida idag, jag har aldrig ätit dessa äpplen.
Jag tar en tugga och säger sedan, rätt så högt och normalt på spårvagnen:

- " Åh, det smakar ju precis som dom ifrån äppelträden"

Emma brister ut i skratt och säger " Vilket ljushuvud du är Fiie "

Jag tror att hela spårvagnen log inombords och några till och med skrattade lite åt mig.
Haha, men jag skrattade fan mest åt mig själv.
Damn I´m clever! ^^



Är det ingen som har något snällt att säga?

För er som missade Roast på Berns i måndags, här får ni er ett rejält gott skratt.
Björn Gustafsson, jag är helt såld.



11 September 2009.

Hej och hallå!

Hur har eran fredag varit hittills? Min har varit rejält slapp.
Vi hade inställd lektion idag så jag och Frida körde ett grymt mag och konditions pass på gymmet, eller nej, nu ljuger jag. Vi var lite slöa.. haha.
Jag hängde kvar i skolan några timmar ändå, jag gillar verkligen att sitta i bamba och bara chilla.
Och det blev inte sämre av att emmagumman tog fram sin bebisdator, mitt gudbarn så jag fick gulla lite med den. ^^

Nu har jag kommit hem och lagt mig i sängen faktiskt, är riktigt trött och seg så jag tror jag ska ligga kvar här och bara göra ingenting, åtminstone tills jag känner för att göra någonting. Haha.

Iaf, jag är skrockfull av mig, kanske inte många visste, men det är jag. Och idag är det ju den 11 september, och jag säger en sak, jag skulle aldrig sätta mig på ett flygplan Idag! Imorn kanske, men fan inte IDAG! :S

Äh, fan nu skiter jag i bloggen och drar täcket över fötterna och försvinner iväg med mina fantasier. ( Jag har en hel del snuskiga fantasier nu för tiden.. ) Haha!

Ha en skön fredag babes!

/ Fiie

Jag skriver inte ditt namn i min hand längre
Jag pratar aldrig om din betydelse för mina vänner
Jag låter dig inte veta att jag drömmer om dig varje natt

Men jag tänker aldrig sluta älska dig.



Sussa sött !

Nu är jag trött på stress och ångest så jag tänker försöka samla tankarna och sova några timmar.

Sov gott älskade vänner <3

When I need you!

Det kommer alltid så oväntat och snabbt.
Den där känslan. Ensamheten.
Ångesten och rädslan.

Det är som att jag blundar och sen är allt annorlunda.
Jag log nyss, men nu droppar det blod över mina bara ben.
Jag gråter hysteriskt just nu.
Varför blir det alltid så ?

Jag känner mig strandsatt utan hjälp.
Så där övergiven som bara jag kan känna.
Fuck. Jag hatar det.

Inget hjälper. Inte medicin, inte cigg, inte sprit.
Inte blod och inte sömn.

Jag önskar jag kunde ringa dig och gråta.
Bara ha dig där.
Du säger alltid rätt saker. Du vet vad som raderar de där tankarna och känslorna.
Du vet hur jag ska göra för att slippa må som jag gör.
Du vet allt.
Du är min livlina.

Men jag är som sagt övergiven och strandsatt.
För ingen annan än Du kan göra det omöjliga möjligt.
Och just nu finns inte du.

Jag blundar igen och fantiserar.
Drömmer om ett land där jag inte är ensam och där jag kan vila tryggt i din famn.
Jag fokuserar på det som är positivt och vackert i min tillvaro.
Den smärta som bränner inombords blåser iväg med dina andetag.

När jag öppnar mina slutna ögon igen så ser jag fortfarande inget ljus.

Det här kan sluta hur fan som helst.
För utan dig har jag ingen kontroll.


Stressigt, svettigt och tröttsamt.

Då var det torsdag, veckans höjdpunkt, enligt mig. Vi har riktigt roliga lektioner på torsdagar och vi slutar bra tid.
Men idag har det en halvbra dag. Stressigt som tusan och så av någon anledning så är det sjukt varmt ute så jag får nog plocka fram sommarklackarna igen.. (?)

Jag skulle ha ett möte klockan 16 idag och jag virrade bort mig i stan och när jag väl kom dit, tio minuter försent visade det sig att hon jag skulle träffa var sjuk, Typsikt!

Nåja, nu ska jag göra mig lite mat innan jag bänkar mig framför skolboken!

Puss / Fiie




Powerwalk, sen sova!

Jag är rastlös och orkar inte engagera hjärnan på plugg, så jag tar en pw/joggingrunda istället innan det är Idol!

Säger god natt också för jag lär somna som en döing när jag tränat, haha!

Vi hörs imorn.

Puss o Kram

/Fiie




Hon är bara för ball!



Carolina Gynning är en av mina största idoler, haha. Nej, men helt ärligt. Jag har alltid diggat hennes sköna stil, hon är en sådan där underbar brud som jag skulle vilja ha som min bästa vän, förstår ni att livet skulle vara ett leende jämt då?
Jag beundrar fröken Gynning riktigt mycket iaf, och denna kaxiga låt som hon gjort är ju bara grädden på glassen!

You go girl! ^^

Kyckling med kokosmozzarella!

Hallå!
Kocken är tillbaka :)

Här är ett recept som tar dryga 25 minuter och är är så enkelt och gott.

Du behöver:
1 kyckling filé, tinad.
½ burk kokosmjölk
½ mozzarella ost
cocktailtomater, ca 6-7 st.
Rivet apelsinskal
Salt och peppar
Timjan

Gör så här:
Koka kycklingen i saltat och pepprat vatten i ca 20 minuter, eller tills det är vitt igenom.
Skär tomaterna och mozzarellan i mindre bitar
Häll sedan av vattnet och lägg kycklingen på en tallrik medan du kokar upp kokosmjölken och mozzarellan.
Häll i tomaterna och krydda med lite timjan.
Avsluta med att vända kycklingen i såsen och låt smakerna dra in.

Severa med rivet apelsinskal och njuuuuuut!



/ Kocken

Blä!

Goddag/Godmorgon!

Jag klev upp runt halv elva idag och började städa, diska och göra fint här hemma.. har försökt i flera dagar att städa nu men det har gått sådär, så nu blev jag bara för less och gjorde slag i saken.
Det är rätt bra ändå när man bor själv att slippa någon annans tjat om städning, men endå så föredrar jag nog att ha någon som påpekar vilken svinstia jag bor i.. haha.

Jag har bara en lektion på onsdagar och den börjar inte fören klockan 15, och det är lite sådär dåligt tycker jag..
Jag skulle hellre kliva upp morgontrött och grinig och ha lektion klockan åtta än tre, eftersom hela dagen blir förstörd nu tycker jag, så svårt att planera och så.

Jag ska försöka slänga skräp och sen plugga lite innan jag drar till skolan för en lektion. :/

Vi hörs ikväll skulle jag tro. :)

/ Fiie

Kanske kommer lyckan åter?

Jag står inte ut mer.
Jag klarar inte av det längre.
FAN!
Stopp!
Sluta vara så jävla lyckliga!
Jag måste snart skrika så jävla högt att det hörs till Kina!

Varje dag tvingas jag möta mitt allra största hat. Människor som är lyckliga, jag hatar det.
Jag har alltid varit en sådan person som gläds åt andras lycka och framgång, och när mina vänner är på bra humör och lyckliga så blir jag också det.
Men inte längre.

Jag har så mycket olycka och smärta inom mig som jag bär på ensam.
När jag är ledsen, olycklig och känner smärta, vem bär då det med mig? Ingen.
När jag är glad för en gångs skull så blir jag så överdrivet glad att jag blir patetisk istället och då är jag en jubelidiot.
För mig verkar det inte finnas något "lagom" eller "normalt", varför är det så? Jag vill inte vara misslyckad.

Jag har blivit sårad, utfryst, övergiven, utskrattad och hånad åt, jag har blivit ett offer för olyckan.
Jag bara undrar, när, och hur i helvete ska det ta slut? För jag pallar inte längre.

Jag fixar inte att stå ut med andras lycka och med alla andra normal person som tycker att dom har problem och blir deppig av en liten skit sak. För mig är ju hela livet ett deprimerat problem som aldrig tycks lösas.

Jag hatar det faktum att jag måste ljuga.
Jag har alltid varit hon med den falska fasaden.
Nu vill jag träda fram och vara mitt rätta jag, den som mår skit.
Men jag vill också bli stolt och stark.
Jag vill känna lycka.
Och det har nu gått så långt att jag ärligt talat söker så desperat efter det att det har gått över gränsen nästan.
Jag söker det i allt.
Killar, sex, pengar, vänner, skola, träning..
Jag kan ibland känna tillfredsställelse när jag får skriva eller prata, men aldrig lycka.
Gode Gud, är jag den enda personen i hela världen som är olycklig? För isf så undrar jag bara en sak.
VARFÖR?

Men, kanske. Kanske kommer även jag en dag att känna ren lycka. Och det är det som får mig att orka stå ut med alla andras jävla töntiga Svensson lycka.


- Ett Utdrag ur min framtida biografi.

/ Sofie

En helt vanlig vardag.

Det här suger ju. Det här är trist.
Jag klev upp kvar över sju imorse för att dra iväg och träna, sen skola till klockan halv tre. Efter skolan var jag tvungen att handla, trots att jag får ångest så fort jag tänkte på mat och pengar ihop. Jag handlade, gjorde mig några mackor och åt innan jag slocknade på soffan och vaknade av att telefonen ringer typ 2 timmar senare.

Nu sitter jag och har lättare panik, för på mitt schema idag står det att jag ska plugga och städa.
Men istället sitter jag här, och det är inte positivt.

Nåja, det är väl det vi kallar för vardag? Jag blir bara lite nedstämd, för om det ska vara så här i ett helt år nu så kommer jag på riktigt begå självmord för jag Avskyr verkligen vanliga vardagar..

Fan. Jag behöver en man tror jag. Haha.

Skit samma, nu ska jag spela hög musik, ta en cigg, diska och sen ska jag som alla andra i Sverige se på Idol. ^^

Puss och kram / Fiie




Roast på Berns!

Jag sitter och ser på nya programmet på 5:an, Roast på Berns där Sverige komiker elit rostar våra kändisar.
Ikväll är det min älskling Björn Gustavsson som blir utsatt, och jag måste bara tillägga, jag älskar den killen.
Som alla andra tjejer, såklart. Men dom där lockarna med det leendet skulle jag kunna döda för, ja att ha alltså.. :)

Jag avgudar verkligen våra komiker, om det är något jag alltid kommer vara stolt över med vårat land så är det våran humor, och Magnus Bentnér, ohmygood! Han är så skicklig så jag gråter, seriöst!

Missa inte detta genialiska program!

Nu säger jag godnatt och vi hörs imorn!

/ Fiie


Bakning i bloggen!

Jag fick för mig att baka i lördags, haha. Jag är egentligen ingen som gillar att baka, eller jo, men oftast slutar det alltid med att jag ätit upp halva smeten och sen finns det inget kvar att baka av..
Men men, i lördags iaf bakade jag en rulltårta, eller ja. Typ en rulltårta.
Hittade ett recept av Leila Lindholm på Recept.nu.
Men jag skriver av det nedanför och visar er hur mina blev, dock glömde jag kakao i så den blev inte choklad brun, men god!.. :)

Nutella- och bananrulle

Färdigt på: 35 min
Ingredienser
2 msk Kakao

0.75 burk nutella
2 2 st mogna bananer


1 sats Mormors rulltårta


Mormors rulltårta grundrecept:

3 3 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
2 2 msk mjölk 3%
2 2 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
1 1 st apelsin, rivet skal
25 25 g mandelspån
strösocker till rullning

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.

3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.

4. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.

5. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.

6. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna.

7. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något.

8. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.




Musik = Motivation

Jag sitter och försöker göra ett träningsschema, men jag är rätt så omotiverad egentligen.
Så jag spelar lite musik istället.
Denna låten går typ på repeat hos mig just nu, jag älskar den!




Väntar på att min prins ska höra av sig, men jag antar att jag inte är så jävla populär ändå trots allt.

Haha.
Nej, nu ska jag peppa vidare, försöka städa lite och så.

/ Fiie

God morgon med Elvis!

Jag kunde inte låta datorn vara denna morgon heller, vilket innebär att jag är jätte sen till pendeln.
Haha, men jag älskar youtube på morgon, så anyway.

Här är morgonens låt att vakna till, iaf jag har gjort det.
Nu ska jag möta upp Ellan i stan och träna sen ska vi i UF gruppen träffas och ha möte och lektion.

Vi hörs ikväll <3

Puss / Fiie

Uppladad, utvilad och nedstämd...

...Ja, ingen bra kombination precis.
Jag har haft en sjukt bra helg med mig själv, en killkompis från förr och en massa känslor.
Allt gammalt har dragits upp, på både ett bra och dåligt sätt, samtidigt som jag har fått en hel del perspektiv på min situation och hur jag vill ha min framtid som. Det är bra med riktigt nära vänner som funnits i ens liv länge som kan påminna en om hur mycket man har förändrats och hur värdefull man är.

Anyway, nu är det snart läggdags för mig och jag behöver sova eftersom en tuff vecka väntar mig.
Jag har mycket skola och planering, jag ska träffa en psykolog (?) och så måste jag städa (!) och sen vill jag verkligen göra en ny gaddning igen, jag behöver det!

Nåja, nu ska jag försöka stänga igen datorn för ikväll, fast vi vet ju alla hur svårt det är för mig att inte sitta uppe hela natten och hitta nya bloggar, sitta på facebook eller flörta med min love ^^ Haha.

Vi hörs, och ses imorgon.
Puss och Kram / Fiie




Går några år tillbaka i tiden.

Hallå!

Hur mår ni denna soliga söndag?

Jag har precis vaknat till liv typ, och är färdig för att busa lite.
Haha. Jag har dragit tillbaka tidsklockan några år och åter upplevt min forna hiphop/rock/sexy bitch look.
Jag gillar´t! Det enda som fattas är alla gamla polare, men jag får nöja mig med min Lo <3 ^^

Vad gör ni idag älskade vänner?

/ Fiie



Underbara låtar <3





Delar med mig av två fantastiska låtar.
Nu ska jag se Saw 1 och sedan sussa gott, ni vet ju hur mycket jag älskar SAW filmerna! MYCKET <3

Puss o Kram / Fiie

Godnatt.

Jag fortsätter sträva mot att inte bli sjuk. Jag känner mig bättre nu efter ett varmt bad med levande ljus och ett glas vin. Dock vet jag att när en förkylning väl brutit ut på mig så släpper den Aldrig. Snälla, håll tummarna för stackars mig att den inte bryter ut!

Jag ska krypa ner i sängen nu och se på en film och försöka sova så mycket som möjligt.




Hoppas ni andra där ute håller er friska och glada.
Puss o Kram / Fiie

Min bästaste bästa vän
min älskade älskling
min vackraste lysande stjärna
Jag faller för dig
du är bara så Bäst <3

Sov gott Michael Jackson <3

Jag läste precis att det är inatt som han begravs, kungen av pop.
Så äntligen kan jag få sluta läsa allt om hans död i alla tidningar som finns.

Jag tycker det är tragiskt att han " blev mördad " eller " begick självmord ", men hur som helst, så är han död.
Och det kan hända vem som helst.

Men nu säger vi farväl en sista gång, och det gör Jag med två av dom absolut bästa låtarna i världen, och dom gjorde av MJ själv!



Svininfluensan.

Vi har precis börjat dra igång med skolan, och börjar komma igång med allt, då blir alla sjuka typ. Och det påstås att det är den där jävla svininfluensan som hägrar och gör alla sjuka.
Jag tror inte ens att det finns något som heter svininfluensan. Det är påhittat för vi i Sverige är så jävla veka.

Jag är som person väldigt frusen av mig och går oftast hellre varmt än kallt klädd och skryter inte gärna med att jag är i från Norrland, men så finns det tillfällen då jag älskar att stå upp för att jag inte är någon storstadsfegis som käkar penicillin så fort jag har lite snuva.
Jag har få sjukdagar under min skoltid, och jag brukar hellre hålla mig sysselsatt än att ligga hemma och "kurera" mig.

Nu börjar jag bli förkyld. Jag känner hur halsen sväller upp och min näsa är irriterad och ögonen rinner.
Men så här är det. Jag har inte tid eller lust att vara sjuk. Och någon jävla grissjuka kommer inte på tal om att jag ska ha drabbats av. Jag är frisk, och jag är en Viking ifrån fjällen! Sådeså.

Men ändå, jag tjurar för att jag hatar att vara förkyld eller inte vara på topp.
Så nu tänker jag se ut så här resten av kvällen och sen vara frisk som attan imorn.



Vad tror ni, finns svininfluensan?

Kärlek <3

I´m so in love.

Det perfekta mellanmålet.

Jag orkade inte göra mat, och jag var inte speciellt hungrig heller eftersom jag åt så mycket till frukost/lunch.
Så jag gjorde en enklare varian, lite mellanmål typ.


Stekt ägg, morot, fetaost, tomat och päron.
Allt i ett. Mumms!

/ Kocken!

Dagens låt!



Onödig onsdag!

God morgon!

Jag ska just till att hoppa in i en dusch innan jag sticker iväg på ett möte för skolan.
Jag har en lektion idag och den börjar 15.10, det känns ju lite sådär..
Jag har restid till och från skolan på drygt 2 timmar, men men. Jag tänkte passa på att utnyttja skolans skrivare och skriva ut mitt CV så jag kan börja dra in nå pengar, för det är tomt på mitt konto just nu. ( och månaden har precis börjat ) Hjälp?

Men jag ska skälla på er läsare först!
Jag tycker om när ni kommenterar mina inlägg, och min blogg är inte en ytlig modeblogg, det är en seriös åsikts blogg. Och om nu, ni som säger att ni läser min blogg gör det, så tycker jag det är eran plikt att kommentera och tycka till om inläggen också.

Jag kommer sluta blogga annars, för det är tamefan inge roligt att blogge för min egen skull, helt ärligt.
Så har vi en deal nu då? ^^

Nej, duschen var det ( jag hatar att duscha på morgonen ). Men måste man, så måste man.

Puss / Fiie

Alltså, ärligt talat?

Okej, helt seriöst nu.
Är dom/hon så här patetiska på riktigt? Går dom på att dom själv är snygga, framgånsrika eller över huvudtaget tagna på allvar?

Skulle jag vara mamma åt denna tös så skulle jag skämmas ihjäl. Det är löjligt så fel det kan bli i en flickas huvud.







Bloggkändis, osminkad, gillar att provocera.. Jag förstår inte, ska jag skratta eller gråta?
Vem, jag bara frågar VEM i hela jävla världen tycker att dessa "videobloggar" är bra och intressanta?

Jag blir upprörd, och jag måste nog ringa till Katrin Zytomierska och hålla med om hennes uttalande om dessa bloggerskor.

Jag gillar inte att använda termer på människor, att dela in tjejer i olika grupper tycker jag är mega töntigt. Och jag avskyr, verkligen hatar att jag en gång i tiden, för inte så länge sedan egentligen kallades för fjortis. När något skrek bitch/slapam/hora efter mig så kunde jag på något sätt ta det, men när jag blev kallad för fjortis så brast det och jag blir så förbannad att jag kan bli våldsam. För det finns ingenting som heter fjortisar.
Dessa tjejer ser alla likadana ut och alla vill härma varandra, dom är inte fjortisar.
Jag har en teori. Dessa tjejer saknar något som många andra har. Dom är inte mogna, dom har växt upp utan etik och moral och utan respekt. Jag tror starkt att alla dom här såkallade bloggerskorna är ute efter att bli kända, men inte på ett positivt sätt. När någon säger namnet dessie, eller kissie eller pussie vad tänker ni på då?
En trådsmal tjej med lång platina blont hår, stora rosa läppar och en rosa mjukisdress.
Är det idealet för hur tjejer skall se ut idag? Och idealet för en kille är en som jag jeans ner på ändan med snoddar upp till knäna?
Ärligt?
Vars tog stilen, samvetet och vettet vägen?

Jag vill veta, vem/vilka av mina läsare vill att jag ska börja videoblogga på det där sättet? Hur många vill att jag ska se ut så? Jag förstår verkligen inte.

/ Fiie

Varför?

Varje dag, över allt i världen så utnyttjas djur.
Dom överges, svälts till döds och skjuts ihjäl.
Varje dag, hände samma sak med små barn och människor.
Skillnanden är, att det är INGEN skillnad.
Vi människor är djur, och djuren är människor. Vi är lika.
Vi har känslor båda parter. Djur som utstätts för våld, utnyttjande sexuellt eller för mobbing, dom mår dåligt och är ledsna. Vi människor kan prata, men det kan inte dom.

Titta, se och fylls av tårar.
Vi måste göra något.


Jag älskar Dia Psalma!

Music!

Dead and Gone.



This is not good.
I´m not good.

.... Fucked up!
RSS 2.0