våren i norr och våren i söder

Jag vet inte om jag kanske har jämfört och bloggat om detta tidigare, med det skadar inte en gång till.
Eftersom jag provat på båda delarna. 16 år i norr och sedan 3 i söder för att sedan flytta hem till norr igen.

Definitionen på våren för oss alla är nog att snön smälter och man kan ha lite mindre kläder på sig.
Men. Lättare kläder för oss här uppe är inte shorts och t-shirt. Det är typ dunväst och att man kanske kan skippa långkalsingarna..
Nu är våren verkligen här för mig. Mars månad lider mot sin mitt och solen värmer till ca 5,6 grader.
Det är solbrillor, gympaskor och lättare byxor som gäller för promenaden.
Men. Jag minns när jag bodde i Kba, och jag i april satt på min ballis och solade i bikini! Det var närmare 20 grader varmt och sommar! Våren kom liksom i februari.

Och många gånger under mina 3 år där nere så tyckte jag att det var underbart. Men många gånger hemskt också. För trots att vår och sommar alla gånger slår vintern och hösten, så har vi ju 4 årstider att vara tacksamma över. Och ska det vara så ska det vara. Så tycker jag. Är det vinter så ska snön vara hemsk och det ska vara så kallt att man ibland knappt kan andas. Näshåret fryser till is och att gå ut i nyduschat hår är inte på tal om, för då får du raka av dig allt. Våren ska vara solig, härlig, blöt och du ska faktiskt hinna följa träden och blommornas blomning.
Sommaren ska vara sommar, dvs underbar. Och hösten ska vara hösten, dvs hemsk!

Men inget av detta kan vi ju styra. Det är så klimatet ser ut i Sverige. Växthuseffekten och allt sånt crap som jag fattar nada av!

Nåja, våren är här iaf och det innebär att vårstädning är på g.
Eftersom vi snart flyttar så skjuter jag på fönsterputs och sånt där tills flyttstädningen. Känns dumt att behöva göra det två gånger. Med tanke på pollen och det där. :)

Meningslöst inlägg kanske, men jag har så mycket energi och tankar dessa dagar. :)


Vår i GBG


Vår i Kramfors

/Fiie

jag är så bäst just nu!

Jag är inne i en lite fas idag. Den började för någon timme sedan.
Jag bestämde mig för att inte längre luffa runt och lukta sjukling blandat med gammal röv och äldreboende.
Så jag tog en dusch. Och rakade mina ben för typ första gånger på.. 3 veckor? Och har jag väl tagit det steget så tyckte jag att det var lika bra att fortsätta kämpa. Plockade ögonbrynen, målade tånaglarna och tjejjade på.
Haha.
Inte för att jag inte gillar att vara tjej och så, nej jag älskar att piffa på. Men de senaste månaderna har jag liksom inte känt mig som himla kvinnlig.. ^^
Nåja, var ju inte direkt detta jag vill framföra.

Såhär va. När jag ändå spenderade så mycket tid i badrummet så la jag märke, återigen hur oerhört äckligt skitig toaletten var. Och när man lever med en riktigt karl blir det en helt annan sak än att vara ensam. Man märker liksom inte hur smutsig och ohygienisk toaletten på samma sätt. Om ni förstår vad jag menar..
Så jag tog tag i den och skurade och torkade och nu skiner den som ny. Eller så ny en oerhört gammal toalett i en krambolägenhet kan se ut.. Hrmpf!
Men så fick jag en uppenbarelse. Att nu har vi vart "sambos" ett tag, och snart flyttar vi till en gemensam lägenhet, och vi har många gånger diskuterat det här med hushållssysslor och dylikt, jag och min man. Och han har bestämt sagt att han aldrig i livet skulle städa toaletten. Vilket jag inte kan förstå. Jag menar han bajsar ju lika mycket, om inte mer, som mig. Men. Jag har inget emot att göra den sysslan. Om jag får något i gengäld såklart.
Och vi har delat upp ansvaret här hemma hyfsat rättvist tycker jag. Förutom badrummet då.

Och nu till min uppenbarelse. När det blir ett tjafs om städning eller liknande så får jag, varenda gång höra hur hemskt dålig jag är på att plocka undan efter mig och att han är så trött på att plocka undan efter mig. Med detta menas att jag ibland när jag druckit något ur ett glas på kvällen kan glömma att ställa glaset i disken, och att jag är en oerhört slarver vad det gäller kläder. Jag slänger gärna kläder på golvet och lite överallt. Har alltid gjort. Men. Jag vet ju liksom om det och jag tycker inte alls att det är en sån bigdeal, egentligen. Och när jag tänker på detta lite noggrannare så har jag mer erfarenhet av just dessa situationer. För om det är något killar/män är bra på så är det att komma med värdelösa motargument, och detta är ett sånt. För att jämför vikten av en hygienisk toalett och att plocka undan ett glas eller lite kläder är inte direkt samma sak. Eller?

Och något mer som dessa underbara karlar tycker om att argumentera starkt emot är dofter. Min sambo blir galen på mig när jag tänder doftljus och sprutar luftfräschare. Och skulle han få bestämma skulle det istället hänga wounderbaums (stavning!) överallt, som det gjorde i hans lägenhet. Men hallå. Där luktar det bara starkt och det är fan migränvarning efter någon minut.

Min slutsats, om ni nu inte hängt med är ju egentligen att killar är bra på att se med det stora ögat. Dvs bara till ytan. Inte i hörnen, inte under ytan. Och detta ska jag nu med drastiska metoder råda bot på.

Men jösses. Har jag inte bloggat på länge eller?
Haha. Nu ger jag mig. Lär ju säkerligen komma in snart igen och göra en update.

Puss/Fiie

Sådärja!

Efter 5 nätter och ett kvällspass förra veckan så sa min kropp "fuck you" och blev dyngförkyld.
På måndag morgon när jag skulle lägga mig så hade jag så jävla ont i halsen att jag inte kunde prata. När jag vaknade några timmar senare så hade jag snor i hela fejjset och ögon bara rann som ett vattenfall.
Nu har halsontet gått över lite, men näsan blir värre. Nyser var 3:e minut och måste snyta mig hela tiden!
Och snart kommer jag säkerligen hosta värre än en person som har kol.. Bläjs! Och jag har blåsor på tungan..

Men men. Bara bita ihop. Imorgon ska jag göra ett till nattpass. Men som tur är så är jag ledig i helgen och ska bara mysa och ta det lugnt med min älskling. Så jag ska inte klaga. Första gången jag blir sjuk i år, och förmodligen sista.
Brukar ju ha ett grymt immunförsvar.  :)

Nu ska jag koka nudlar och se en film, sen ska jag nog spela lite xbox för att fördriva tiden.


Så oerhört sexigt att vara sjuk hörru!

Nattjobb

För första gången sedan jag började jobba inom vården förra våren, så har jag nu överskridit mina timmar på en vecka. Haha. 5 nattpass och ett kvällspass rikare kommer jag att vara på måndagmorgon. Och det betyder att med timmlön + OB så är min hyra säkrad även nästa månad. =) Lite roligt, och jävligt stolt att jag får jobba så mycket.
Såklart skulle jag mer än allt vilja vara ledig ikväll för att bara gotta mig i Mellon, men, som tur är så brukar det vara lugnt den tiden på kvällen så jag hinner nog se slutminutrarna :) Det vill säga den viktigaste delen!

På tal om nattjob, helvete så trött jag var idag!
Jag kom hem runt 7.15 och övervägde då om jag skulle slänga mig i säng eller om det var värt att käka frukost så jag kan sova bättre. Och det var det. Jag gjorde frulle och körde igår gårdagens avsnitt av BB. Somnade väl runt 8.30. Sen ringde mannen och väckte mig vid 11.30 för då var han på väg hem från jobbet. Jag somnade om. Han väckte mig när han kom hem. Jag var dööööd. Somnade om på en gång och vaknade med ett ryck runt 15 tiden.
Haha. Och jag som är världens mest lättväckta person och aldrig kan sova med folk som är vakna runtomkring mig eller med ljud på och så. Jag kunde tydligen sova som en björn när han var hemma. Märkte inte ens att han åkte igen. Sjuuukt är inte det då?

Jaja. Nu borde jag ta mig en redig dusch och sen börja med maten.


En del av mig kommer alltid att vilja tillbaka
även om jag är lycklig nu, så betyder inte det att jag inte saknar
livet jag levde då, och livet jag lever nu
är så olika
och jag önskar ibland att jag aldrig kommit åter



Då var det mars.

Herregud, var det inte precis julafton?
Meeeen, jag klagar inte. Våren är den bästa årstiden, tycker jag. Och sen kommer sommaren, så jag är bara glad.
Och mars betyder utgifter. I helgen fyllde lillasyster år, och om några veckor är det moster och sen fyller kusinen år i slutet.

Vi firade min lilla prinsessa med fika i Nordingrå, sen följde hon med mig hem för att sova här tillsammans med kusinen. Igår var vi och badade i sundsvall på himlabadet, 7 timmar! Herregud, har träningsvärk i hela kroppen idag. Haha! Måste säga att den där klätterväggen dom har där nere är helt awesome, min apa till syster älskade den. Fick bokstavligt talat slita henne därifrån vid stängning. Haha! Men det var väldigt värt att åka ändå dit ner för att se barnen så glada! :)

Idag är det nattjobb som gäller. Har försöka sova några timmar men inte lyckats, så lär väl vara mer död än levande imorgonbitti. Så om ni läser om någon som krockat eller liknande så är det bara jag som somnade vid ratten på väg hem, haha! :) Men det ska nog gå bra, ska tydligen jobba med min kusin igen, och vi hade det ju trevligt ihop sist vi jobbade natt så =)
Det negativa med nattjobb är att jag måste läma min älskling ensam hemma i sängen, och sen far han iväg imorgon när jag ska sova. :(

Men, vi får ta igen det sen när lönen kommer och vi är ledig =)

Ska ta mig en kopp kaffe nu och sedan rulla mot Gläntan.

Hörs, heeej!
/Fiie
RSS 2.0