Regnbågslax med hasselbaks potatis.

God kväll. Fredagens middag blev sen för min del men den var underbar!
Menyn innehöll regnbågs laxfile och hassebaks potatis, ( ugns potatis ) och en riktigt god sallad!

Här kommer receptet!
Tid  ca :
1 timme och 15 minuter

Du behöver:
4 st regnbåkslaxfileér ( 2 per person ) ( finns frysta på mataffären )
Potatis ( ca 5-6 st för två personer )
Gratäng ost
Morot
Gurka
Tomat
Avocado
Paprika
Sallaskrydda
Citronpeppar
Salt
Allround eller grill krydda
Raps olja

Gör så här
Värm ugnen till 225 grader
Skal potatisen och skär den sedan mot en skärbräda i snitt, det viktiga är att potatisen håller i botten men att snitten blir djupa och jämna.
Förbered en plåt eller ugns form med olja i botten, det behövs ganska mycket olja till potatisen, lägg i potatisen och salta och krydda och även täck med yttligar olja.
Potatisen skall stå i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter, beroende på hur bra ugn du har.
Medans det står och blir gott i ugnen så gör i ordning salladen, skär grönsakern och riv morötterna, ( 2 st ) blanda sallden med en gnutta olja och salladskrydda för att få en doare samak på salladen.
Efter 45 minuter i ugnen har potatisen blivit ganska mjuk i mitten och det är tid att börja steka laxen.
Värm en stekpanna med olja på hög värme, sänk sedan värmen till hälften och stek laxen med salt och citronpeppar, ca 2 minuter på vardera sida. Min lax hade skin på sig men den tar jag bort när fisken är färdig, kryddar lite till och låter den stå på eftervärme i några minuter. När potatisen känns mjuk men med ett gyllenbrunt och krispigt skal kan du ta ut formen och strö över riven ost och låta stå i ugnen 3-5 minter till.
Severa med en hollandaise eller annan sås om så önskas, behövs inte eftersom skyn i från potatisen gör att det inte blir torrt.

Så där har ni en nyttig och god lyx middag för två personer. Njut tillsammans med ett gott vin, eller vatten.

Puss och Kram / kocken




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0