Bakning i bloggen!
Men men, i lördags iaf bakade jag en rulltårta, eller ja. Typ en rulltårta.
Hittade ett recept av Leila Lindholm på Recept.nu.
Men jag skriver av det nedanför och visar er hur mina blev, dock glömde jag kakao i så den blev inte choklad brun, men god!.. :)
Nutella- och bananrulle
Färdigt på: 35 min
Ingredienser
2 msk Kakao0.75 burk nutella
2 st mogna bananer
1 sats Mormors rulltårta
Mormors rulltårta grundrecept:
3 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st apelsin, rivet skal
25 g mandelspån
strösocker till rullning
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
4. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.
5. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.
6. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna.
7. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något.
8. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.